Σκεπτόμενος δημοσιογραφικά κάποιος, θα πρότασσε ως «είδηση», από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου 2019, ότι το ταμείο του Δήμου Καβάλας θα παραμείνει κλειστό για δέκα ημέρες, λόγω διεξαγωγής εισαγγελικής έρευνας, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία ότι υπάρχει έλλειμμα που πρέπει να διερευνηθεί.

Ωστόσο, εμείς θα προτάξουμε μία άλλη είδηση, η οποία δείχνει ότι υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά στο μέλλον αυτού του τόπου. Συγχρόνως, θα καταδείξουμε πως για ορισμένους υποψηφίους δημάρχους, που ευαγγελίζονται ότι θα φέρουν την ανάπτυξη και ότι έχουν τελείως διαφορετική πολιτική φιλοσοφία από τη νυν δημοτική αρχή, η πώληση μιας δημοτικής έκτασης, για την υλοποίηση επένδυσης τουριστικού χαρακτήρα, αποτελεί «κτηματομεσιτική» πράξη.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, ζήτησε τη μέγιστη συναίνεση (ομοφωνία) των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων και των ανεξάρτητων, ώστε η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση, να προχωρήσει στην παραχώρηση, έναντι αντιτίμου, έκτασης πέντε στρεμμάτων στο Εσκί Καπού και συγκεκριμένα στην «Άσπρη Άμμο», προκειμένου ο επενδυτής που θα αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία, να ανεγείρει ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων και δυναμικότητας 150 κλινών. Η παραχώρηση της έκτασης, μάλιστα, θα γίνει αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό και με δεσμευτικές ρήτρες για τον επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι, η πρόσληψη 50%, τουλάχιστον, προσωπικού από την περιοχή.

Η επένδυση αυτή, τόνισε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», θα δώσει ώθηση στην υποβαθμισμένη ανατολική πλευρά της Καβάλας και θα γίνει παράδειγμα, για την προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων. Για τον Άρη Βέρρο, ωστόσο, υποψήφιο δήμαρχο, πρόκειται για «ύποπτη» παραχώρηση τριάντα ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, χωρίς να γνωρίζουν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» πόσα χρήματα θα αποφέρει η πώληση των τριών οικοπέδων (σ.σ. δύο του Δήμου κι ενός της «Δημωφέλεια»). Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» άφησε το υπονοούμενο και έθεσε ως επιχείρημα, για την αρνητική ψήφο του, ότι δεν πρέπει να εκποιηθεί δημοτική γη, εάν δεν είναι γνωστό το αντίτιμο. Προφανώς, αναπτυξιακό για εκείνον, είναι ότι αποφέρει ικανοποιητικό αντίτιμο στο ταμείο του Δήμου Καβάλας, ή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Μια και αναφέραμε το ταμείο του Δήμου Καβάλας, όπως σημειώθηκε στην αρχή, ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, να διεξαχθεί έρευνα έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για έλλειμμα. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Θωμάς Χατζηγιάννης, δήλωσε πως στα χρόνια που έχει την ευθύνη του ταμείου, είναι η πρώτη φορά που διατάσσεται εισαγγελική έρευνα. «Είναι λυπηρό το γεγονός για εμάς τους εργαζομένους και το καταδικάζουμε, διότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια», σχολίασε.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης, ήταν πιο καυστικός και αποκαλυπτικός, αφού κατονόμασε την παράταξη που υιοθετεί τα δημοσιεύματα συγκεκριμένου έντυπου Μέσου Ενημέρωσης (εφημερίδας), με στόχο να πλήξει τη δημοτική αρχή. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε, δόθηκαν απαντήσεις και στη συνέχεια τα στοιχεία που ζητήθηκαν στον επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκη Παπαδόπουλο, όμως εκείνος επιμένει να υιοθετεί τη δήθεν καταγγελία. Τα ίδια στοιχεία, πρόσθεσε, δόθηκαν και στην Εισαγγελία που ερευνά το ζήτημα, ενώ κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξης και την εφημερίδα, να ανασκευάσουν και να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη από τους εργαζομένους στον Δήμο Καβάλας.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα που παρέδωσαν στο προεδρείο οι συμβασιούχες εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς και με απόφασή του, εκφράζει τη στήριξη στον δικαστικό αγώνα τους, προκειμένου να μετατρέψουν τις συμβάσεις εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Χαιρετισμό, τέλος, προς το δημοτικό συμβούλιο απηύθυνε ο πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, νυν δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Μιχάλης Αγγελόπουλος (φωτογραφία), ο οποίος επεσήμανε ότι οι Δήμοι της Ελλάδας πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των 2 δις ευρώ που θα λάβουν από τους ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να εργαστούν για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. «Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος είναι ο μόνος αυτοδιοικητικός, που γνωρίζει πολύ καλά το προσφυγικό ζήτημα, γιατί το έζησε στο «πετσί του». Μπορεί, επομένως, να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, για την κατάσταση στην Ελλάδα», είπε η δήμαρχος Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ