Ιδιαίτερα αναστατωμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, αφού όλα τα μηνύματα που υπάρχουν για την εκλογική του επιτυχία, είναι αρνητικά. Φορτισμένος, ταραγμένος, με πολύ επιθετική διάθεση (λεκτικά) απευθύνθηκε την περασμένη Κυριακή σε συνάδελφο, κατά την κοπή της πίτας των καταστημάτων Μασούτης, επειδή δεν ήταν θετική η κριτική που του άσκησε από το μέσο ενημέρωσης που έχει.

Από την επόμενη ημέρα των προηγούμενων εκλογών ο Μακάριος Λαζαρίδης, είχε ως στόχο να πιάσει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, όπως μας είχε δηλώσει συνεργάτης του, σχολιάζοντας λίγες μέρες μετά, τα τότε εκλογικά αποτελέσματα. Βεβαίως, όταν είδε την υπουργοποίηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και μάλιστα σε τόσο σημαντική θέση και αργότερα την επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του, κατέβασε τον πήχη.

Είχε τότε την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα του δώσει μια θέση, έστω υφυπουργού, για να μπορέσει από καλύτερη θέση να αντιπαλέψει τον δεύτερο στη σειρά Γιάννη Πασχαλίδη, αλλά κάτι τέτοιο, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έγινε. Όλο αυτό το διάστημα, έχει ως κύριο στόχο τη δεύτερη θέση, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει τον Γιάννη Πασχαλίδη. Γνωρίζοντας πολύ καλά, πως σκέφτεται το εκλογικό σώμα και της υπαίθρου και της πόλης της Καβάλας, νομίζουμε ότι αν θα καταφέρει να εκλεγεί στην τρίτη θέση, θα πρέπει να νοιώθει πολύ τυχερός…

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα είναι οπωσδήποτε πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., κυρίως, επειδή θεωρείται πολύ πετυχημένος στην υπουργική του θέση και πανελλήνια έχει πολύ καλή εικόνα ως πολιτικός. Επίσης την εκτίμηση της εκλογικής του επιτυχίας προδιαγράφει και η ιστορία του ονόματος Παναγιωτόπουλος, στην οποία οφείλει και την αρχική του ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και αργότερα στην πρώτη του εκλογική επιτυχία. Βέβαια, υπάρχουν και οι γκρίνιες στον νομό Καβάλας, ότι από την θέση που κατέχει στην Κυβέρνηση, θα μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα, από τα λίγα (αλλά σημαντικά) που έκανε μέχρι τώρα για την εκλογική του Περιφέρεια.

Όλοι γνωρίζουν, ότι δεύτερος στη σειρά εκλογής θα είναι αδιαμφισβήτητα ο Γιάννης Πασχαλίδης, δεδομένου, ότι έχει πια προσωπική σχέση, με την μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του στα χωριά και στην πόλη, αφού βρίσκεται παντού, καθημερινά, ασχολείται, (ανεξάρτητα αν καταφέρνει πάντα να έχει θετικό αποτέλεσμα) με κάθε ζήτημα που θα του τεθεί, είτε από τοπικούς παράγοντες, είτε από απλούς πολίτες.

Όσο παραδοσιακός κι αν μοιάζει ο Γιάννης Πασχαλίδης, «οργώνοντας» ολόκληρο το νομό και χτίζοντας και καλλιεργώντας προσωπικές αδιάρρηκτες σχέσεις, τόσο τηλεοπτικός (ή ραδιοφωνικός) με σχέσεις «εκ του μακρόθεν» είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να βρίσκεται κοντά στους ψηφοφόρους του νομού Καβάλας, δεδομένου, ότι κατοικεί στην Αθήνα και έρχεται στην περιοχή μια δυο φορές το μήνα.

Να θυμηθούμε όσα έλεγε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στους ψηφοφόρους του κυρίως στα χωριά. Έλεγε ότι είναι κολλητός με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από χρόνια, ότι ήταν σίγουρος ότι θα του δώσει κάποια υπουργική θέση και ότι θα ήταν πολύ εύκολο γι αυτόν, να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα θα είχαν οι ψηφοφόροι του. Ο χρόνος που μεσολάβησε και η πραγματικότητα, τον διέψευσε. Όσο κι αν υποστηρίζει ότι ήταν κολλητός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά επιρροή σ’ αυτόν και γενικότερα στην Κυβέρνηση. Ούτε καν στους δευτεροκλασάτους Υπουργούς και Υφυπουργούς, ενώ ακόμη και για τους Γενικούς Γραμματείς, έχουμε πολλές αμφιβολίες.

Έκανε μεγάλες προσπάθειες, να τοποθετήσει «δικούς» του ανθρώπους σε σημαντικά πόστα της τοπικής διοικητικής μηχανής και να εμπλακεί σε εκλογικές διαδικασίες για να ελέγχει τμήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά δεν νομίζουμε ότι τα κατάφερε. Εμπλεκόμενος σε εκλογικές διαδικασίες κέρδισε κάποιους, αλλά δυσαρέστησε πολύ περισσότερους. Στην περίπτωση του Οργανισμοί Λιμένα Καβάλας, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξει αυτός ποιοι θα τοποθετηθούν ατύχησε σφόδρα. Ο Γιώργος Φιλόσογλου (αναμφισβήτητα ικανότατος) που τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος του ΟΛΚ, είναι μονίμως απών, μια και δεν φαίνεται να έχει ενδιαφέρον για τη θέση αυτή, προσβλέποντας μελλοντικά σε κάποια βουλευτική υποψηφιότητα. Η Άννα Θυσιάδου, που τοποθετήθηκε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΚ με πρόταση του Μακάριου Λαζαρίδη και πρόσφατα παραιτηθείσα, απέτυχε παταγωδώς στο έργο που είχε να κάνει, καταστρέφοντας ακόμη και θετικές πρωτοβουλίες του προκατόχου της.

Όλα όσα γράψαμε πιο πάνω καθόλου δεν σημαίνουν ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης προβλέπουμε ότι θα είναι τρίτος στην εκλογική προτίμηση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τέταρτος ή και πέμπτος, εφ’ όσον ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο κάποια δυνατά ονόματα, που θα αποτελέσουν έκπληξη.

Γιώργος Γανίτης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.