-Σε αρκετό κόσμο, κυρίως σε άτομα που δεν ασχολήθηκαν και δεν ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ανακοίνωση των ονομάτων συμπολιτών που έχουν μία κοινωνική δράση και παρουσία, που τους κάνει περισσότερο αναγνωρίσιμους από συνυποψήφιους τους στο ίδιο και στα άλλα ψηφοδέλτια. Η τακτική αυτή, έχει στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους που αποφασίζουν με άλλα κριτήρια και όχι με το πολιτικό. Ο επικεφαλής σκοπίμως προβάλλει τους υποψηφίους που θεωρεί «κράχτες» του συνδυασμού, γιατί στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, πολύ περισσότερο από τις εθνικές εκλογές, μία μεγάλη μερίδα πολιτών ψηφίζει πρόσωπα και όχι ιδέες, προτάσεις, έργο και την ικανότητα του προσώπου.

-Ορισμένοι υποψήφιοι θεωρούν τις εκλογές ως ευκαιρία, να επιβεβαιώσουν την οικονομική και κοινωνική θέση τους. Νομίζουν πως η κοινωνική και οικονομική θέση, είναι εχέγγυο για να ασκήσουν (πετυχημένη) διοίκηση και να διαμορφώσουν την ζωή των συμπολιτών τους. Αν κάποιος είναι πετυχημένος δικηγόρος, γιατρός, επιχειρηματίας κ.λπ., δεν σημαίνει πως θα πετύχει και ως πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, αντιδήμαρχος, σύμβουλος. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα τέτοιων ατόμων, που δεν πρόσφεραν τίποτα μετά την εκλογή τους. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί θα επιλέγονται από ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.

-Στον Δήμο Καβάλας, επικεφαλής συνδυασμού έχει «επενδύσει» στην παραπάνω τακτική, διότι θέλει να εκμεταλλευτεί την αδιαφορία, την άγνοια, την σύγχυση που επικρατούν σε μεγάλη μερίδα του λαού. Έκανε «ηχηρές μετεγγραφές» και θεωρεί πως έφτιαξε την «ομάδα όνειρο» (dream team) για να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας. Για να δημιουργηθεί μία δυνατή και αποτελεσματική ομάδα, όμως, χρειάζονται κι άλλα στοιχεία, εκτός από τους «παικταράδες»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ