Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και ο αντιπρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., Διονύσης Βλάχος. Το πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα έχει ισχύ για τρία έτη και προβλέπει την από κοινού κατάρτιση του επίσημου προγράμματος ελέγχων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων και τον συντονισμό των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και του Ε.Φ.Ε.Τ., έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

«Με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράψαμε, αναβαθμίζουμε μία συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στην Περιφέρειά μας και τον Ε.Φ.Ε.Τ., σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Προτεραιότητά μας είναι, η προστασία της υγείας των καταναλωτών και θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο περιφερειάρχης, ενώ ο αντιπρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. είπε ότι: «Η συνεργασία ανάμεσα στον Ε.Φ.Ε.Τ. και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι αγαστή και τώρα, για πρώτη φορά, την ανεβάζουμε στο ανώτατο επίπεδο της διοίκησης, για να έχουμε μία συνέργεια δράσεων και να πετύχουμε το αποτέλεσμα της ασφάλειας των τροφίμων».

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, εκτός από την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., παρόντα ήταν στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Ε.Φ.Ε.Τ., καθώς και των Γενικών Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.