Ένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που συμμετέχει το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας την περίοδο 2020-2022 έχει τίτλο: “Climate is Changing. Let’s Change Climate. Make Difference Together”, με συντονιστικό σχολείο από την Ιταλία και εταίρους από Γαλλία, Σλοβενία και Πορτογαλία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, διοργανώθηκε από το 2ο ΕΠΑ.Λ. στην Καβάλα, η πρώτη διακρατική συνάντηση της σύμπραξης την εβδομάδα 7 έως και 12 Μαρτίου 2022, με την φυσική συμμετοχή 16 μαθητών και 8 καθηγητών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο στόχος της κινητικότητας ήταν η συνεργασία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την διαχείριση απορριμμάτων σε διεθνή βάση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η διεθνής ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών που διενεργήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες και τα σχολεία εταίρους, σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους και στους χώρους του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας. Οι συμμετέχοντες, επίσης, παρουσίασαν τις χώρες, τις πόλεις και τα σχολεία τους.

Την διεθνή ομάδα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την πρώτη ημέρα ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία της πόλης και την οικονομική κατάσταση σήμερα. Σε κάθε αντιπροσωπεία δόθηκε έντυπο υλικό για την πόλη. Επίσης, η διεθνής ομάδα ξεναγήθηκε, χωρισμένη σε υποομάδες, στις εγκαταστάσεις της Selecta Hellas, της πρότυπης ανθοκομικής μονάδας που αξιοποιεί το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για την χρήση υψηλής τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και εξοπλισμού, την οικολογική συνείδηση και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης, καθώς και για το εξειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό. Ακόμα, έγιναν επισκέψεις στο φράγμα του Θησαυρού, στην λίμνη Κερκίνη, στο μουσείο καπνού, στα αρχαιολογικά μουσεία Καβάλας και Αμφίπολης, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Φιλίππων, στο φρούριο Καβάλας, στην παλιά πόλη της Ξάνθης, στο πάρκο αρπακτικών πουλιών και σε άλλα ενδιαφέροντα μέρη της περιοχής.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλίππων, τέλος, παρουσίασε την περιοχή των Φιλίππων και το ιστορικό της ενδιαφέρον, με βιωματική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας παρουσίασε την περιοχή του ποταμού Νέστου, την ιδιαιτερότητα της πανίδας και χλωρίδας του και οργάνωσε περιήγηση στα στενά του ποταμού. Τους παραπάνω φορείς, επιχειρήσεις, Οργανισμούς, ευχαριστούν ιδιαιτέρως το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας και η διεθνής ομάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ