Κλιμάκια της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) περιόδευσαν σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Φερών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία λιμένα Καβάλας. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, τα κλιμάκια ενημέρωσαν τους πυροσβέστες για τις πρόσφατες ερωτήσεις που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. στην Βουλή των Ελλήνων, για τα προβλήματα των πυροσβεστών, όπως για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών, για τα μέτρα μέριμνας βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και σίτισης των πυροσβεστών εκτός έδρας, με ταυτόχρονη αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης, για τα σοβαρά προβλήματα από τις μεταθέσεις πυροσβεστών, την διαχρονική έλλειψη προσωπικού, την μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Σε μία περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες πυροπροστασίας, που εκτός από τις μεγάλες δασικές εκτάσεις υπάρχουν λιμάνια, εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου, αγωγοί φυσικού αερίου, μεγάλοι οδικοί άξονες όπως η Εγνατία οδός, το ζήτημα της υποστελέχωσης είναι το κυριότερο πρόβλημα σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από την Καβάλα μέχρι την Ορεστιάδα. Οι αντιπροσωπείες του Κ.Κ.Ε. άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα και τις προτάσεις των πυροσβεστών και δεσμεύτηκαν για την ανάδειξή τους στο Κοινοβούλιο, στο περιφερειακό συμβούλιο και τα δημοτικά συμβούλια.

Ανέφεραν ότι, η επίθεση που δέχονται οι πυροσβέστες ως εργαζόμενοι, όσο και οι ανάγκες του λαού για πυροπροστασία, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι, στις ευρωεκλογές είναι μονόδρομος η ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. από τους πυροσβέστες. Γιατί, είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που βρίσκεται στην πράξη δίπλα στους αγώνες των πυροσβεστών και του λαού και γιατί η στήριξη του Κ.Κ.Ε. στις ευρωεκλογές, είναι το πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση του σάπιου συστήματος που νιώθει τόσο ανίκητο, ώστε να κουνά το δάχτυλο στους πυροσβέστες και στα θύματα των τραγωδιών, κάθε φορά που ζητάνε το δίκιο τους, ή εκφράζουν τον ειλικρινή προβληματισμό τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.