-Αναμφίβολα, τα συνέδρια είναι μία καλή αφορμή για να αναπτυχθεί ο τουρισμός σε έναν τόπο. Χάρη στα συνέδρια γίνεται προβολή των τόπων που τα φιλοξενούν, ενώ εκτός από τους συνέδρους ταξιδεύουν μαζί τους και «συνοδοί» για τουρισμό. Η διεξαγωγή ενός συνεδρίου απαιτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και τον κατάλληλο χώρο.

-Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εισήχθη το θέμα της αναβίωσης του δημοσιογραφικού συνεδρίου στο νησί της Σαμοθράκης. Λόγω του συνεδρίου αυτού, έως τα τέλη της δεκαετίας του 2000, συνέρρεαν στο όμορφο νησί του Θρακικού πελάγους δεκάδες δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν μία τόνωση για την οικονομία, αλλά περισσότερο μεγάλη προβολή για την Σαμοθράκη.

-Η αναβίωση του συνεδρίου, κατά την άποψη μου, είναι μία θετική είδηση. Το συνέδριο αυτό πρέπει να καθιερωθεί και να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια, την οποία χρειάζεται η ακριτική Σαμοθράκη. Μέσω του συνεδρίου, επίσης, το νησί θα προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, που δεν θα έχουν σχέση με τον χώρο της επαγγελματικής δημοσιογραφίας. Γιατί αν περιμένει η τοπική κοινωνία να έχει οικονομικό όφελος μόνο από τους συνέδρους, το όφελος θα είναι μικρότερο από την δαπάνη της διοργάνωσης.

-Επ’ ευκαιρία, οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να θέσουν το ζήτημα της επαναλειτουργίας της θαλάσσιας γραμμής Καβάλα-Σαμοθράκη, ώστε οι σύνεδροι να έχουν εναλλακτική λύση στην μετακίνηση προς και από την Σαμοθράκη, εκτός από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Από την επαναλειτουργία της γραμμής, θα έχει σημαντικό όφελος και η Σαμοθράκη. Για εμάς, επομένως, είναι η ευκαιρία για να βγει το νησί από την τουριστική, οικονομική και συγκοινωνιακή απομόνωση. Και να πετύχει «μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια», δηλαδή ότι δικαιούται.

-Για την επιτυχία του συνεδρίου, είναι αρμόδιοι οι διοργανωτές και θα δεχτούν την κριτική για τις αδυναμίες, τις παραλείψεις, τις αστοχίες και τυχόν αποτυχία του εγχειρήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ