-Έχει πάρει με την σειρά τα Υπουργεία και τους Οργανισμούς, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, για να μεταφέρει την απόγνωση των γεωργών του Δήμου Παγγαίου, των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς τα χωράφια από την χαλαζόπτωση της 25ης Ιουνίου 2022.

-Μην ελπίζεις, Γιάννη μου, να νιώσουν οι γραφειοκράτες και οι καρεκλοκένταυροι την αγωνία των ανθρώπων που καλλιεργούν την ευλογημένη ελληνική γη. Ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. και οι λοιποί χαρτογιακάδες, λαμβάνουν τον (παχυλό) μισθό, είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε ρίξει χαλάζι, είτε κάνει καύσωνα, είτε σεισμό, είτε λιμό, είτε καταποντισμό! Έχουν σταθερό εισόδημα και υψηλά αξιώματα. Δεν ζούνε με επιδόματα, συντάξεις και μεροκάματα.

-Στις 25 Ιουνίου 2022 καταστράφηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών από το χαλάζι. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταστροφή, για να ενταχθεί ο Νομός Καβάλας στο πρόγραμμα εναέριας χαλαζικής προστασίας; Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέει, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί των χαρτογιακάδων! Πόσα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν ακόμα στις αποζημιώσεις των γεωργών, έως ότου προστατευθεί η περιοχή από τις συνεχείς και έντονες χαλαζοπτώσεις;

-«Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι μετά την υποβολή των πορισμάτων των γεωπόνων του τοπικού καταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Αυγούστου, το Υπουργείο θα φέρει προς ψήφιση, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε έως τα τέλη του ίδιου μήνα να δοθούν προκαταβολές στους πληγέντες παραγωγούς»! Γιάννη, καρντάσι μου, ο υπουργός κάνει πλάκα! Το χαλάζι έπεσε στις 25 Ιουνίου και οι προκαταβολές θα δοθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου; Κι έπειτα από νομοθετική ρύθμιση; Η οποία, νομοθετική ρύθμιση, δεν μπορεί να έρθει μέσα στον Αύγουστο, γιατί η Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται σε διακοπές! Γιαννάκη, ρώτησε τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, πήγε διακοπές; Οι χαλαζόπληκτοι γεωργοί του Δήμου Παγγαίου δεν πήγαν διακοπές τον Αύγουστο, γιατί περιμένουν την προκαταβολή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ