Συνελήφθησαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, σε περιοχές της Δράμας και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος, του αστυνομικού σκύλου VERA και αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νευροκοπίου Δράμας, δώδεκα (12) μέλη εγκληματικής Οργάνωσης, πέντε ημεδαποί και επτά αλλοδαποί, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 25 άτομα.

Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 έως και τον Μάρτιο του 2024, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική σπείρα, με διακριτούς ρόλους, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και την διακίνηση αυτών στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας. Τα επτά μέλη, είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 267 άτομα. Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι δράστες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 7 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους ενός κιλού και 926,7 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ, 2 ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ