• Θεωρούμε πως ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι έξυπνος άνθρωπος και ότι σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργήσει σύγχυση και εντυπώσεις. Επιμένει, λοιπόν, ότι το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από το Καρνάγιο μέχρι το παλιό νοσοκομείο, το οποίο λειτουργούσε ως ρεύμα εξόδου από την πόλη, είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καβάλας. Κατηγορεί, μάλιστα, τη δημοτική αρχή, ότι αποποιήθηκε του περιουσιακού αυτού στοιχείου, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
  • Με απλά λόγια, ο υποψήφιος και πιθανόν αυριανός δήμαρχος, θέλει να «χρεώσει» στον Δήμο Καβάλας, μία κατασκευή που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και στη ζώνη του αιγιαλού! Επειδή, όπως δήλωσε, κατασκευάστηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, τη δεκαετία του 1980. «Απορώ, έχει το δικαίωμα (σ.σ. η δήμαρχος) να αποποιηθεί το έργο της γέφυρας;», αναρωτήθηκε.
  • Η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της οδού, δηλαδή της γέφυρας, από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., δεν αμφισβητείται. Δεν αποτελεί, όμως, απόδειξη κυριότητας. Για πολλά έτη, η γέφυρα αποτελούσε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου. Και παραμένει εθνική οδός νούμερο 2. Πως είναι δυνατό, επομένως, ένα τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, να αποτελεί ιδιοκτησία ενός Δήμου; Έχει δικαίωμα ο Δήμος Καβάλας, να εγγράψει το συγκεκριμένο τμήμα και όλη την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο Κτηματολόγιο, ως στοιχείο της ακίνητης περιουσίας του; Προφανώς όχι. Άρα, πως η δημοτική αρχή αποποιήθηκε κάτι που δεν της ανήκει ιδιοκτησιακά;
  • Ο Μάκης Παπαδόπουλος απορεί, επίσης, γιατί δεν αναλαμβάνει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να βγάλει το πόρισμα που ανατέθηκε σε Συνταγματολόγο, για να μην πληρώνει ο Δήμος εξωτερικό συνεργάτη. Οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας, αφενός, δεν προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Αφετέρου, τι πόρισμα πρέπει να βγάλει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου; Ότι, η γέφυρα ανήκει στον Δήμο Καβάλας, επειδή την κατασκεύασε η Δ.Ε.Υ.Α. πριν από τριάντα έτη; Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη λογική στο συλλογισμό του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», αλλά αδυνατούμε ειλικρινά.
  • Πως, επομένως, η δημοτική αρχή θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», όπως προτείνει ο Μάκης Παπαδόπουλος, για την αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα, όταν δεν έχει την ιδιοκτησία, ή την συνιδιοκτησία, όπως στην περίπτωση του παλιού νοσοκομείου; Το ακίνητο του παλιού νοσοκομείου, είναι καταχωρημένο στο Εθνικό Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας σε ποσοστό 81%. Γι’ αυτό πρότεινε, η δημοτική αρχή, στο ελληνικό δημόσιο, να υπογράψουν μία προγραμματική σύμβαση για τη συνεκμετάλλευσή του.
  • Για μία ακόμα φορά, ο Μάκης Παπαδόπουλος λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων του Δήμου Καβάλας, τα οποία θα κληθεί να υπερασπιστεί αν εκλεγεί δήμαρχος. Συγχρόνως, ασπάζεται τις ανοησίες που ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από κυβερνητικούς παράγοντες και τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για το ζήτημα αυτό. Αντιλήφθηκαν, όμως, ότι τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά και σώπασαν γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ