-Πιτσιρικάδες, καρντάσια, κάναμε συναγωνισμό ποιο παιδί από την παρέα θα φάει τα περισσότερα παγωτά το καλοκαίρι! Έτσι γίνεται με τους γύρους των «διερευνητικών» επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Δεν καταλαβαίνω, όμως, αφού δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε στις προηγούμενες 60, γιατί πιστεύουν μερικοί πως θα συνεννοηθούμε στον 61ο γύρο; «Είναι σημαντικό και θετικό να συνομιλούμε», λένε ορισμένοι. Μάλιστα, αλλά βρισκόμαστε στον 61ο γύρο και αποτέλεσμα «γιοκ»! Δηλαδή, συζητάμε για να συζητάμε;

-Το ίδιο κάνουν οι Κύπριοι με τους «φυτευτούς» ηγέτες του ψευδοκράτους στο βόρειο τμήμα του νησιού. «Είναι καλό να συζητούν οι δύο πλευρές», λέει ο «Πόντιος Πιλάτος», δηλαδή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). Για το λεγόμενο «Κυπριακό», καρντάσια, έχει χαθεί η μπάλα με τις «διερευνητικές επαφές». Κι αφού δεν τα βρίσκουν οι δύο πλευρές μεταξύ τους, είπαν οι διαμεσολαβητές να διευρύνουν το «τραπέζι του διαλόγου». Και να κάνουν μία «πενταμερή» διάσκεψη. Χίλιοι καλοί χωράνε, λέει η λαϊκή ρήση!

-Κι αν στο «Κυπριακό» και στα ελληνοτουρκικά βρισκόμαστε σε επίπεδο «διερευνητικών» επαφών, στο μείζον ζήτημα της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών, όπως δήλωσε ο Αρχέλαος Γρανάς (πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη» Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), κάτι «κινείται»! Το «αγκάθι» είναι, πρόσθεσε ο γιατρός, η οριοθέτηση του ρέματος, αλλά το πραγματικό «αγκάθι», κατά την άποψη μου, είναι η μεταβίβαση της ιαματικής πηγής, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στο «υπερ-ταμείο» (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

-Γιατί, αν μπλέξει κάποιος με το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., καρντάσια, θα εύχεται να είχε απέναντι τον Ο.Η.Ε.! Ο Ο.Η.Ε., τουλάχιστον, εκδίδει ψηφίσματα. Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. προκηρύσσει διαγωνισμούς. Και η γραφειοκρατία, είναι πιο σκληρή από την διπλωματία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ