Παρουσία πλήθους θεατών, κυρίως ειδικών επιστημόνων (βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, δασκάλων, λογοθεραπευτών, νοσηλευτών, ιατρών), του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Στεφάνου, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, του εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Γιώργου Τσακίρη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy της Καβάλας, ημερίδα για τη βαρηκοΐα και την κώφωση.

«Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο διοργανωτής, Μιχάλης Μερκουρόπουλος, διηγήθηκε μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία, με την ιδιότητα του ακοοπροθετιστή και εκπαιδευόμενου ακοολόγου. Η Ευδοξία Γεροστεργίου, Α΄ επιμελήτρια της ΩΡΛ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αναφέρθηκε στη διάγνωση της βαρηκοΐας-κώφωσης και στον προληπτικό έλεγχο των νεογνών, που πραγματοποιείται ανώδυνα, εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος, τα τελευταία χρόνια, στο Ιατρείο Ακοής και Ιλίγγου στο νοσοκομείο Καβάλας. Ο Γεώργιος Κυριαφίνης, επίσης, παρουσίασε την εξέλιξη της τεχνολογίας στην αποκατάσταση της ακοής τόσο με ακουστικά βαρηκοΐας, όσο και με κοχλιακά εμφυτεύματα, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα είναι μεγαλύτερη, όταν η διάγνωση γίνει έγκαιρα.

Στη συνέχεια, η Σοφία Αηδονά αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της λογοθεραπευτικής παρέμβασης στα παιδιά που φορούν ακουστικά και σύστησε στο κοινό την ομιλητική ακοομετρία. Ο Πέτρος Σταγιόπουλος, με την ιδιότητα του σχολικού συμβούλου, παρουσίασε ένα πλάνο εφαρμογής, που θα πρέπει να τηρείται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς, όταν ανάμεσα στους μαθητές υπάρχει βαρήκοο παιδί.

Στη στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε, επισημάνθηκε ο υποχρεωτικός έλεγχος ακοής στα νεογνά, καθώς υπάρχει γέφυρα συνεργασίας της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας, με την Α΄ ΩΡΛ κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με διευθυντή τον καθηγητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη. Η επιτυχημένη ημερίδα έκλεισε, με υπενθύμιση από την Ε. Γεροστεργίου σε κάτι που ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Γ. Τσακίρης, αναφέρθηκε, ότι δηλαδή, το νοσοκομείο, σε συνεργασία με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη και τη δήμαρχο, θα διοργανώσουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακοής στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ