Μετά από τις ομάδες αγοριών κάτω των 21 ετών (Κ21) και κοριτσιών κάτω των 20 ετών (Κ20), την πρόκριση στην τελική φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος πήραν και οι ομάδες κάτω των 18 ετών (Κ18) πετοσφαίρισης κορασίδων και παίδων του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα».

Συγκεκριμένα, η ομάδα κορασίδων πέτυχε μεγάλη νίκη στην Κομοτηνή, με 3-1 σετ, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο της με 33 βαθμούς. Στο final four θα παίξει με τις ομάδες του Α.Ο. Σερρών, του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα και της Νίκης Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα παίδων κατέκτησε την 3η θέση, αφού ηττήθηκε στον ημιτελικό αγώνα 3-1 σετ από τον γηπεδούχο Έβρο Σουφλίου (η φωτογραφία είναι από το παιχνίδι της τελικής φάσης που διεξήχθη στο Σουφλί), ενώ στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 3-4 νίκησε τον Α.Ο. Ορεστιάδας με 3-1 σετ. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Έβρου Σουφλίου (νίκησε 3-0 σετ τον Α.Ο. Σερρών στον τελικό αγώνα), που θα εκπροσωπήσει την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στον Α.Ο. «Καβάλα» γίνεται μία νέα προσπάθεια, για την «αναγέννηση» των τμημάτων ανδρών και γυναικών. Θα χρειαστεί υπομονή και δουλειά για να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές ομάδες, πάλι, που θα διεκδικήσουν υψηλότερο αγωνιστικό στόχο. Επίσης, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η ομάδα γυναικών του Α.Ο.Κ. υποδέχτηκε την πρωτοπόρο (και αήττητη) ομάδα του Α.Ο. Σερρών στον δυτικό όμιλο. Ο προπονητής, Γιώργος Μορφίδης, που ανέλαβε την ανασυγκρότηση του τμήματος, χρησιμοποίησε αρκετές μικρές στην ηλικία παίκτριες απέναντι στις έμπειρες του Α.Ο. Σερρών. Ο Α.Ο.Κ. κέρδισε το 1ο σετ με σκορ 25-19 και έχασε τα τρία επόμενα με σκορ 25-16, 25-19 και 25-17.

Ο Α.Ο. Σερρών θα συμμετάσχει στο final four, που ορίστηκε να διεξαχθεί στον Λιμένα Θάσου το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024. Στους ημιτελικούς αγώνες θα παίξουν: Νίκη Αλεξανδρούπολης-Πανσερραϊκός, Α.Ο. Σερρών-Ανδροσθένης Θάσου. Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-2 (τελικός) και 3-4 (μικρός τελικός).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ