Ο Τιμόθεος (Τίμος) Καβακάς είχε αρκετό καιρό να κάνει δήλωση μετά από παιχνίδι της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, μετά από το νικηφόρο αποτέλεσμα επί του Νέστου Χρυσούπολης, που σήμανε την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Α.Ο.Κ. «έλυσε την σιωπή του» και έκανε έναν σύντομο «απολογισμό» της εντυπωσιακής πορείας στο πρωτάθλημα. Αφού εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, με «πρωτεργάτες» τους ποδοσφαιριστές, σχολίασε την παρουσία των φιλάθλων στα παιχνίδια. «Ο κόσμος άργησε, αλλά ήρθε στο γήπεδο σήμερα», είπε και πρόσθεσε πως οι φίλαθλοι δεν αγκάλιασαν την προσπάθεια του Οργανισμού. «Ίσως είναι μαθημένοι στις παλιές εποχές, που η ομάδα έπαιζε σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε προσπαθώντας να εξηγήσει την χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων στα προηγούμενα παιχνίδια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Είναι κι αυτή μία εξήγηση, αλλά όχι η μοναδική.

Ο Νίκος Κεχαγιάς, προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης, σημείωσε ότι το φαινόμενο της αποχής των φιλάθλων είναι γενικό στην Ελλάδα και κάλεσε την πολιτεία να ενσκήψει στο πρόβλημα. Η πολιτεία «ενέσκηψε» στο πρόβλημα, επιβάλλοντας την δίμηνη απαγόρευση εισόδου όλων των φιλάθλων στους αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League!

Στην Καβάλα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, που έχουν επηρεάσει την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο. Ένας ακόμα παράγοντας, ο πιο σοβαρός κατά την άποψη μας, είναι ότι μεγάλη μερίδα των Καβαλιωτών υποστηρίζει ένθερμα, αν όχι φανατικά, τα σωματεία του (πάλαι ποτέ) Π.Ο.Κ. και της Θεσσαλονίκης. Αλλά, υπάρχει και μία μερίδα Καβαλιωτών, που αντιστρατεύεται τα πρόσωπα της εκάστοτε διοίκησης και της ομάδας του Α.Ο.Κ. Να προσθέσουμε και την απαξίωση του οπαδικού κινήματος.

Το βέβαιο είναι, αυτό που ανέφερε ο Ν. Κεχαγιάς για τους φίλους του Νέστου Χρυσούπολης, που «έλαμψαν με την απουσία τους» από το Κυριακάτικο παιχνίδι! «Είναι ζημιωμένοι όσοι δεν είδαν το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε φέτος η ομάδα του «Νέστου», είπε. Το ίδιο ισχύει για τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ.

Πέρα από τα εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία, πέρα από την σταθερότητα, την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, το ελκυστικό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα της κατηγορίας, το κυριότερο επίτευγμα του Α.Ο.Κ. είναι ότι αναδείχτηκε πρωταθλητής έναν μήνα, ή πέντε αγωνιστικές ημέρες, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα!

Την επιτυχία «σφράγισε» στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», με το τέρμα που σκόραρε ο Κοσμάς Γκέκας στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού. Στην συνέχεια, ο Α.Ο.Κ. δεν ρίσκαρε, ορθώς κατά την άποψη μας, έλεγξε τον ρυθμό, αλλά ήταν και τυχερός στο τελευταίο δεκάλεπτο, στην μοναδική σοβαρή απειλή του «Νέστου». Ο Αργεντινός Σέα, που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο β΄ ημίχρονο, «ξέφυγε» από την επιτήρηση των κεντρικών αμυντικών του Α.Ο.Κ., έκανε το σουτ από κοντά, αλλά ο Λευτέρης Αστράς απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα, που χτύπησε και στην οριζόντια δοκό και απομακρύνθηκε από την μεγάλη περιοχή.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, άρχισε ο πανηγυρισμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και τους παράγοντες του Α.Ο.Κ. Πλέον, ο στόχος είναι, να διατηρηθεί το αήττητο στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος και, βεβαίως, η πρόκριση στον τελικό αγώνα και η κατάκτηση του κυπέλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας.

Στα άλλα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας-Απόλλων Παραλιμνίου 0-1, Νίκη Ευκαρπίας-Άρης Πετεινού 5-0, Βέροια-Δόξα Δράμας 1-1, Χανιώτης-Αετός Βαρβάρας 3-0, Θερμαϊκός-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 1-0, Ορέστης Ορεστιάδας-Αναγέννηση Επανομής 5-0, Άρης Αβάτου-Πανθρακικός 0-3.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καβάλα 82 βαθμοί, Νέστος Χρυσούπολης 70, Πανθρακικός 61, Χανιώτης 50, Θερμαϊκός 47, Ορέστης Ορεστιάδας 47, Άρης Αβάτου 45, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 44, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 43, Απόλλων Παραλιμνίου 42, Νίκη Ευκαρπίας 40, Δόξα Δράμας 32, Βέροια 29, Αετός Βαρβάρας 22, Άρης Πετεινού 20, Αναγέννηση Επανομής 19, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 14.

Την 30η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 7 Απριλίου 2024) θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Καβάλα-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Απόλλων Παραλιμνίου-Νίκη Ευκαρπίας, Νέστος Χρυσούπολης-Βέροια, Άρης Πετεινού-Χανιώτης, Δόξα Δράμας-Θερμαϊκός, Αετός Βαρβάρας-Ορέστης Ορεστιάδας, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Άρης Αβάτου, Αναγέννηση Επανομής-Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ