Παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου. Για την συνάντηση αναφέρονται σε δελτίο Τύπου τα ακόλουθα: «Με την δέσμευση του, ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφτεί πάλι την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, Νικόλαο Ευκαρπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Γιώργο Δαλακούρα, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητικών θεμάτων, Στέλιο Ιγνατιάδη και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού, Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Συγκεκριμένα, στις επικείμενες νέες επισκέψεις του, ο Χρ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, θα επισκεφτεί τα έργα στο φράγμα του Μαρμαρά, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του, ενώ αμέσως μετά, θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, στην οποία θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» για να αντιμετωπιστούν θέματα της αρμοδιότητας της. Στην σύσκεψη μετείχαν, επίσης, οι βουλευτές Καβάλας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Ο υπουργός, Χρ. Σταϊκούρας, γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μεταξύ αυτών για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δράμας-Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες-Νέα Καρβάλη, με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης, στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και στα Πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

Ο Χρ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του υπουργού και αναφέρθηκε, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη. Ακόμα, σημείωσε ότι, η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Τέλος, ο Χρ. Τοψίδης δώρισε στον υπουργό ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο Θ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ