Είναι δυνατόν;;; Κι όμως!!! Θα πάνε σήμερα στην συναυλία του Κραουνάκη καβαλιώτες για να τον χειροκροτήσουν, τον υβριστή των Βορειοελλαδιτών, ο οποίος μας αποκάλεσε έμμεσα Βούλγαρους;; Οι γραμμές αυτές, γράφονται πριν από την έναρξη της συναυλίας του στο Φρούριο της Καβάλας (Κάστρο, το αναφέρει ο ανεπίδεκτος μαθήσεως στις αφίσες του) και βέβαια δεν έχουμε σαφή εικόνα από την προσέλευση των καβαλιωτών.

Είμαστε σίγουροι ότι το θέατρο του Φρουρίου θα γεμίσει, από καβαλιώτες που θα τον χειροκροτούν, δίνοντάς του την δυνατότητα να μας ξαναβρίσει την επόμενη φορά που θα έρθει για να γεμίσει και πάλι ένα σκασμό λεφτά, από τα λεφτά των «Βούλγαρων» της Καβάλας. Δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε επακριβώς την καλλιτεχνική του αξία, ως συνθέτης και μουσικός, (για φωνή δεν το συζητάμε αφού σκούζει ο άνθρωπος), αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Είπε ο ανιστόρητος, ότι σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, πριν 100 χρόνια παντού μιλούσαν βουλγάρικα.

Αυτό, δηλαδή που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Βούλγαροι, τρεις φορές κατακτητές μας, να πλαστογραφήσουν την ιστορία μας δείχνοντας  ότι τάχα εδώ προϋπήρχαν Βούλγαροι, το έκανε ο Κραουνάκης, με την βλακώδη δήλωσή του και τους δώρισε την Βόρεια Ελλάδα. Κι εμείς, αντί να τον διώξουμε κακήν κακώς από την Καβάλα, όπως οι Θρακιώτες είχαν ματαιώσει την συναυλία του Ρουβά, όταν είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις, θα πάμε στην καλοκαιρινή συναυλία του να διασκεδάσουμε μαζί του και να τον μπουκώσουμε λεφτά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που τον μπουκώσαμε λεφτά οι καβαλιώτες. Τότε που τον κάναμε Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, πήρε όλον τον ετήσιο προϋπολογισμό, κατέστρεψε το «Αντιγόνη Βαλάκου» (Παλλάς, τότε) ξηλώνοντας καθίσματα, για να χωρέσει όλη την παρέα του και να ανεβάσει μια μόνο παράσταση… για τρεις μέρες!

Και πάλι δυσφημούσε στη συνέχεια την Καβάλα, μέχρι που της έβγαλε και τραγούδι «τα λεφτά, τα λεφτά». Τώρα, μαζί με όλους τους βορειοελλαδίτες, μας πλασάρισε για Βούλγαρους, λέγοντας ότι οι πρόγονοί μας μιλούσαν Βουλγάρικα. Έχει ιδέα, πόσο αίμα χύθηκε στους δρόμους όπου περιφέρει από χθες το σαρκίο του, για να ανακόψουν οι πρόγονοί μας, τις επιδρομές των κομιτατζήδων; Και στα ελάχιστα χωριά της βόρειας Δράμας, που πράγματι ήταν βουλγαρόφωνα, ζούσαν τόσο πατριώτες Έλληνες, με καθαρά ελληνικά ονόματα και συνείδηση, πολύ περισσότερο πατριώτες από τους υπόλοιπους ελληνόφωνους, μπροστάρηδες στον αγώνα εναντίον των κατακτητών. Πείτε του, όσοι τον συναναστρέφεστε, να ζητήσει συγνώμη, αλλιώς θα είναι πάντα ανεπιθύμητος εδώ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ