Ο Δρ. Παναγιώτης Παππάς, σύμβουλος σταδιοδρομίας, θα μιλήσει στην Καβάλα

0

«Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές, για την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει από την Α΄ τάξη Λυκείου, για να καταλήξει στις πανελλαδικές εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Κατανοώντας την σπουδαιότητα μιας τέτοιας απόφασης και διαδικασίας, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, σε συνεργασία με την διακεκριμένη και ηγετική στον κλάδο της επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας. Ομιλητής θα είναι, ο Δρ. Παναγιώτης Παππάς, σύμβουλος σταδιοδρομίας. Στην ημερίδα αυτή, οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν, μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση, για δεδομένα πού αφορούν:

-Tις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη και τις νέες τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους.

-Τις «κλασικές» σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες.

-Τα άγνωστα επαγγέλματα του μέλλοντος.

-Τις αλλαγές και παγίδες του συστήματος εισαγωγής στην επιλογή σπουδών.

-Την διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί.

-Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για την διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ. Παναγιώτης Παππάς θα βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς, να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα στο Galaxy Hotel στην Καβάλα». Τα ανωτέρω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.