Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο έργο: “Making Spend Matter” (αξιοποιώντας τη δύναμη των δημόσιων δαπανών) του προγράμματος URBACT III, με εταίρους τους Δήμους Preston (Ηνωμένο Βασίλειο), που είναι επικεφαλής εταίρος, Vila Nova de Famalicao (Πορτογαλία), Bistrita (Ρουμανία), Koszalin (Πολωνία), Pamplona (Ισπανία), Schaerbeek (Βέλγιο). Σκοπός του έργου είναι, να αναδείξει τις δυνατότητες των Δήμων να επιλέγουν τοπικούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, όπου αυτό είναι δυνατό και με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ενδυναμώνοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Πρόκειται για ένα από τα 25 δίκτυα μεταφοράς καλών πρακτικών που εγκρίθηκαν το 2019 και αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας μιας αναγνωρισμένης καλής πρακτικής του Δήμου Preston, όπου «κεντρικά ιδρύματα» (anchor institutions) της περιοχής αξιοποιούν το εργαλείο της ανάλυσης των δαπανών, με σκοπό τον αναπροσανατολισμό τους σε τοπικούς προμηθευτές επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση των εταίρων στην Bistrita της Ρουμανίας τον περασμένο Νοέμβριο. Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν, ο Ιωάννης Χατζηκωνσταντίνου, διευθυντής οικονομικών Υπηρεσιών-συντονιστής του έργου και η Δέσποινα Χινίσογλου, προϊσταμένη του τμήματος προμηθειών-μέλος της ομάδας έργου. Στη διάρκεια της συνάντησης, η ομάδα του Δήμου Καβάλας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μεθοδολογίας, για τη βασική μεταφορά ανάλυσης δαπανών και τον τρόπο με τον οποίο οι δαπάνες για τις δημόσιες συμβάσεις κυκλοφορούν στην οικονομία της πόλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των στελεχών της τεχνικής γραμματείας του προγράμματος URBACT, που έδειξαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών του έργου και τα παραγόμενα παραδοτέα αυτού.

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες (Δεκέμβριος 2018-Δεκέμβριος 2020) και η άμεσα εμπλεκόμενη με το έργο Υπηρεσία, είναι το τμήμα προμηθειών του Δήμου Καβάλας. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα τον Φεβρουάριο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ