-Βασική προϋπόθεση, για να συνεχιστεί η παραχώρηση του «Βερούλειου» γηπέδου από τον Δήμο Καβάλας στα τρία ερασιτεχνικά σωματεία που το χρησιμοποιούν ως έδρα, τον Βύρωνα, την Α.Ε. Καβάλας και τον Ηρακλή Ποταμουδίων, είναι, να αναλάβουν τα σωματεία την συντήρηση του χλοοτάπητα, δηλαδή το πότισμα, την λίπανση κ.λπ. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε πως δεν μπορεί να διαθέσει προσωπικό του Δήμου για τις εργασίες, παρά μόνο τα υλικά και τα μηχανήματα.

-Η συντήρηση του χλοοτάπητα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν προμηθευόμαστε μερικά υλικά για την λίπανση, ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα, βάζουμε σε λειτουργία το ποτιστικό σύστημα και περιμένουμε ο χλοοτάπητας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στα σωματεία που αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο, πληρώνουν εξειδικευμένο προσωπικό για την φροντίδα των αγωνιστικών χώρων σε όλες τις εγκαταστάσεις τους (κεντρικές και προπονητικές), ώστε αυτοί να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση (και) για την αποφυγή τραυματισμών των ποδοσφαιριστών.

-Τα ερασιτεχνικά σωματεία, που δεν έχουν ιδιόκτητα γήπεδα, προσωπικό και πολλούς πόρους, μπορούν να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που θα αναλάβουν; Αν δεχτούν να την αναλάβουν. Ποια μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους, έχουν την γνώση και τον χρόνο, για να φροντίζουν τον χλοοτάπητα στο «Βερούλειο» γήπεδο; Εκτός κι υπάρχει μεταξύ αυτών κάποιος γεωπόνος, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος γηπέδου ποδοσφαίρου δεν είναι χωράφι, που απαιτεί άλλες μεθόδους προστασίας. Επομένως, τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό, που γνωρίζει καλά το αντικείμενο της συντήρησης χλοοτάπητα σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Και να «μοιράσουν» την δαπάνη για την πληρωμή του επαγγελματία.

-Στον Δήμο Καβάλας υπάρχουν κι άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, τα οποία χρησιμοποιούν ερασιτεχνικά σωματεία. Θα κάνει την ίδια συμφωνία με αυτά, η δημοτική Αρχή; Έχουν όλα τα σωματεία την οικονομική δυνατότητα, να συντηρούν τον χλοοτάπητα του γηπέδου που χρησιμοποιούν; Έχουν όλα τα σωματεία «βοηθητικές» εγκαταστάσεις, για να προπονούνται σ’ αυτές και να μην καταπονούνται τα κεντρικά γήπεδα; Έχει ο Δήμος Καβάλας αρκετά μηχανήματα, για να τα παρέχει στα σωματεία, προκειμένου να συντηρούν τα «γήπεδα τους»;

-Εμείς θεωρούμε ότι, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να υπογράψει σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη, ιδιώτη, ή εταιρεία, που έχει την τεχνογνωσία, το προσωπικό και τον εξοπλισμό, για την συνολική συντήρηση των γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου. Έτσι, δεν θα επιβαρυνθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και το αποτέλεσμα θα είναι (πολύ) καλύτερο. Διότι, αν αναλάβουν τα σωματεία τις εργασίες, σύντομα θα δηλώσουν (οικονομική) αδυναμία και τα γήπεδα δεν θα συντηρούνται σωστά.

-Παρεμπιπτόντως, αν ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να συντηρήσει τον χλοοτάπητα στο «Βερούλειο» γήπεδο, πως θα συντηρεί τον αντίστοιχο στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και πως θα κάνει τις εργασίες στα αποδυτήρια, στους χώρους υγιεινής, στους πυλώνες φωτισμού, στα θεωρεία των δημοσιογράφων και όπου αλλού χρειάζεται;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δειχνει το πραγματικο του προσωπο ο Δημος Καβαλας προς τσ ερασιτεχνικα σωματεια. Δημαρχε οι εργασιες στα αποδυτηρια κ στις τουαλετες του Ανθη Καραγισννη τελειωσαν; Τη μελετη για το σκεπαστρο στον Αυγενακη την υπεβαλες; Θα ερθει η ωρα που θα παρακαλατε παλι τον Alex να ξαναπαρει την ομαδα οταν τα αφραγκα λαμογια που ειναι μονο για λεζαντα θα δηλωσουν αδυναμια διαχειρησης της ομαδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ