Βρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τους συμπολίτες και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφτηκε το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, όπου κατέθεσε εγγράφως στον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες που υπάρχουν στον Νομό Καβάλας.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ενημέρωσε λεπτομερώς τους αρμόδιους του Υπουργείου για ζητήματα αδυναμίας, ή καθυστέρησης, εγκατάστασης γραμμών διαδικτύου (internet), καθώς και για τις πολύ χαμηλές ταχύτητες του υφιστάμενου δικτύου. Μετέφερε τα παράπονα των επιχειρηματιών στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Καβάλας και στις περιοχές των Αμισιανών και του Αμυγδαλεώνα, καθώς και την προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) στη Νέα Ηρακλείτσα. Τόνισε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, καθυστερεί υπερβολικά η εγκατάσταση ακόμα και απλής γραμμής στους Φιλίππους, σε αρκετές περιοχές της Θάσου και αλλού.

Μιλώντας με εμπειρογνώμονες, πρότεινε εύκολες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι εφικτό, για τη γρήγορη και αποτελεσματική διευθέτηση των ζητημάτων αυτών. Τέλος, ανέφερε ονομαστικά τις περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ζήτησε να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις «λευκές περιοχές».

Μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής: «Είναι πλέον φανερό ότι, λόγω και της πανδημικής κρίσης, πολλές δραστηριότητες, οικονομικές και μη, διεκπεραιώνονται μέσω διαδικτύου. Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς τους. Στο Υπουργείο υπάρχουν οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι, για να επιλύσουν τις χρονίζουσες αδυναμίες, όπως έως τώρα έχουν αποδείξει. Πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ