-Εάν διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2, της περιόδου 2024-2025, σε έναν όμιλο, όπως πρέπει να διεξάγεται κατά την άποψη μας, γιατί η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να είναι ενιαία, τότε δεν χρειάζεται να συμμετέχουν οι β΄ ομάδες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.) της Super League. Θα μπορούσαν, με την ίδια λογική, οι Π.Α.Ε. της Super League 2 να έχουν β΄ ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

-Θεωρούμε πως η συμμετοχή των β΄ ομάδων δεν πρόσφερε κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα της Super League 2. Αλήθεια, μπορεί η διοργανώτρια Αρχή να δώσει στην δημοσιότητα τον αριθμό των εισιτηρίων που «έκοψαν» στα παιχνίδια τους, εντός και εκτός έδρας, οι β΄ ομάδες των τεσσάρων Π.Α.Ε. της Super League (Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός) στην τρέχουσα, έστω, αγωνιστική περίοδο; Δεν νομίζουμε ότι προσέλκυσαν, με την παρουσία τους, περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα της κατηγορίας.

-Επίσης, η συμμετοχή των β΄ ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2, δεν βοήθησε αγωνιστικά με την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, είτε Ελλήνων, είτε αλλοδαπών. Πόσοι ποδοσφαιριστές από τις β΄ ομάδες έκαναν το «βήμα παραπάνω» και εντάχθηκαν στην πρώτη επαγγελματική ομάδα και πόσες εμφανίσεις έκαναν στο πρωτάθλημα της Super League;

-Η ιδική μας εκτίμηση είναι, ότι η συμμετοχή των β΄ ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2 εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Και ο σκοπός αυτός, είναι ο «έλεγχος» των ομάδων που θα προβιβάζονται στην Super League, ή θα υποβιβάζονται από την Super League 2. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που «φυτεύτηκαν» στην κατηγορία οι β΄ ομάδες των συγκεκριμένων τεσσάρων Π.Α.Ε. από την πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

-Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους (βορρά, νότου) υποβαθμίζει το πρωτάθλημα. Μπορεί κάποιος να διανοηθεί την Super League 1 να διεξάγεται σε δύο ομίλους και να ακολουθούν τα πλέι οφ; Θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία! Δεν γνωρίζουμε ένα προηγμένο κράτος ποδοσφαιρικά, στο οποίο το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας διεξάγεται σε ομίλους.

-Όταν, με το καλό, τελειώσει το πρωτάθλημα στην Super League 2. Και όταν, με το καλό, συσταθεί νέα Π.Α.Ε. από τον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα», που θα εξασφαλίσει την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, προτείνουμε στην διοίκηση να υποβάλλει αίτημα προς την διοργανώτρια Αρχή, να μην αγωνιστούν την ερχόμενη περίοδο (και τις επόμενες) οι β΄ ομάδες Π.Α.Ε. της Super League. Και να δημιουργηθεί ένας όμιλος, με τα υπόλοιπα σωματεία που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής. Δεν έφτανε που ο Λευτέρης Αυγενάκης δημιούργησε μία κατηγορία έκτρωμα με 34 σωματεία, προστέθηκαν και οι β΄ ομάδες των Π.Α.Ε. της Super League και… «το γλυκό έδεσε»!

-Εάν δεν κάνουμε λάθος, στην Super League 2 της περιόδου 2024-2025 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 21 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των β΄ ομάδων των Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., που παρέμειναν στην κατηγορία, αφού οι β΄ ομάδες των Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποβιβάστηκαν από τον νότιο όμιλο. Εάν «αφαιρεθούν» και οι β΄ ομάδες των Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., το πρωτάθλημα της Super League 2 μπορεί να διεξαχθεί με 19 σωματεία και χωρίς πλέι οφ/πλέι άουτ. Με την προοπτική, από την περίοδο 2025-2026, ο αριθμός των σωματείων να σταθεροποιηθεί στα δεκαοκτώ (18).

-Αυτό το μοντέλο θα βοηθήσει, καταρχάς, να γίνει η Super League 2 πιο αντιπροσωπευτική κατηγορία γεωγραφικά, κάτι που δεν συμβαίνει με την Super League. Και, ακόμα, να ανέλθει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ