Αντιπροσωπεία από μέλη του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), διεκδικώντας τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, λόγω των προβλημάτων από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και των προβλημάτων που θα ακολουθήσουν μετά τη λήξη των περιορισμών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, έθιξαν το ζήτημα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας και την ανάγκη να στηριχθεί και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με ευθύνη του κράτους. Επίσης, ότι για πολλοί συνάδελφοι τους βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην αρρώστια και την πείνα. Στα υπάρχοντα προβλήματα της ανεργίας, της κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, προστίθενται κι αυτά της επόμενης ημέρας, αφού οι περισσότεροι οικοδόμοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για την ασφάλισή τους και το επίδομα ανεργίας.

Απαίτησαν να ενταχθούν όλοι οι οικοδόμοι στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και επιδότηση για όσο διάστημα είναι στην ανεργία. Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να μη γίνει καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, επικοινωνίας, ούτε κατασχέσεις κατοικίας στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Τέλος, κάλεσαν τους συναδέλφους τους, να συσπειρωθούν περισσότερο στο σωματείο, ώστε να οργανώσουνε την πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, με επόμενο σταθμό την Πρωτομαγιάτικη απεργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.