• Υπάρχει μία λαϊκή ρήση που λέει ότι: «Στη βράση κολλάει το σίδερο», όταν κάτι πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι επιστολές που «»αντάλλαξαν» τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχοι της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965, με τον αλλοδαπό επιχειρηματία που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να εμπλακεί «ως αρωγός και βασικός παράγων, στην προσπάθεια προόδου τόσο της ομάδας, όσο και των αθλητικών πραγμάτων της Καβάλας», όπως αναφέρει στην επιστολή του.
  • Καταρχάς, θεωρούμε τη στάση του επιχειρηματία έντιμη, υπό την έννοια ότι απευθύνθηκε στους μετόχους, για να εκθέσει το ενδιαφέρον του. Συναντήθηκε και συζήτησε μαζί τους, αλλά η συνάντηση αφορούσε, όπως αντιλαμβανόμαστε, τη γνωριμία μεταξύ των δύο πλευρών και όχι την ανάλυση του επενδυτικού σχεδίου από πλευράς του επιχειρηματία. Με απλά λόγια, ο επιχειρηματίας «δήλωσε παρών» και ζήτησε από τους μετόχους να του απαντήσουν αν επιθυμούν τη συνεργασία. «Ζητώ να με ενημερώσετε, ως κάτοχοι των μετοχών, για την τελική σας απόφαση, σχετικά με τον προτεινόμενο, από εσάς, τρόπο συνεργασίας…», αναφέρει στην επιστολή του. Προσοχή, ο επιχειρηματίας ζητάει την τελική απόφαση των μετόχων της Π.Α.Ε. Δηλαδή, δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί σε μία μακρά περίοδο συζητήσεων, που στην πορεία ίσως κάτι «στραβώσει» και καταλήξουν σε ναυάγιο. Άλλωστε, οι επιχειρηματικές συμφωνίες κλείνουν σε διάστημα ωρών, άντε και ολίγων ημερών και όχι μετά από εβδομάδες, ή μήνες.
  • Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση, απάντησαν ότι, στην παρούσα φάση οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται. Μα, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας δεν ζήτησε την μεταβίβαση των μετοχών, αλλά τη συνεργασία με τους μετόχους. «Εξέθεσα το ενδιαφέρον μου, για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Π.Α.Ε., ενδεχομένως και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», δήλωσε.
  • Αναρωτιόμαστε, επομένως, τι εμποδίζει τους μετόχους να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε., προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για το υπόλοιπο διάστημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ή για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η εταιρεία, ή ακόμα και για την αγορά ενός λεωφορείου για τις μετακινήσεις της ομάδας στο αθλητικό κέντρο του Κρυονερίου και στα εκτός έδρας επίσημα παιχνίδια. Για ποιο λόγο, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου;
  • Ο αγωνιστικός στόχος στο πρωτάθλημα της Football League, δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Ο επιχειρηματίας επιθυμεί να συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα, είτε ως φυσικό, είτε ως νομικό πρόσωπο, σύμφωνα με τις περί αδειοδότησης απαιτήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.).
  • Συνήθως, τα (ερωτικά) φλερτ καταλήγουν γρήγορα σε γάμο, ή διαλύονται αμέσως, όταν περάσει το πρώτο (δυνατό) σκίρτημα και χαθούν η έλξη και η επιθυμία. Εκτός από την ερωτική σχέση, το λεγόμενο momentum είναι σημαντικό και στις επιχειρηματικές συμφωνίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν οι επιχειρηματίες Μπακος κ Καυμενακης ήρθαν στην Ελλάδα πήγαν να πάρουν την ΑΕΚ αλλά λόγω χρεών γίνανε λαγοί. Τότε στράφηκαν στην γενέτειρα τους και ζήτησαν να πάρουν τον Παναρκαδικο την μεγαλύτερη και ιστορικοτερη ομάδα της Τρίπολης. Όμως οι καρεκλοκένταυροι της ομάδας αρνήθηκαν γιατί είναι γλυκιά η καρέκλα. Τότε αποφάσισαν να πάρουν μια παντελώς άγνωστη ομάδα που έπαιζε σε ξερό γήπεδο στις τοπικές κατηγορίες της Τρίπολης. Το όνομα αυτής Αστέρας Τρίπολης. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πιστεύω στο τέλος αυτής της ιστορίας με τον Καναδό επιχειρηματία κάποιοι να μην κλαίνε.
    .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.