• Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή περίπου, αρχίζει μία συζήτηση για τις δυναμικότητες των σχολικών μονάδων και τις μετακινήσεις των μαθητών. Υπάρχουν ογδόντα παιδιά από το Ζυγός και το Κρυονέρι, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν στο Λύκειο και γίνεται συζήτηση, για το αν πρέπει να φοιτήσουν στο Γενικό Λύκειο των Κρηνίδων, ή σε Γενικά Λύκεια της Καβάλας. Λόγω της (τακτικής) συγκοινωνιακής σύνδεσης, η πλειοψηφία των γονέων δείχνει προτίμηση στα σχολεία της Καβάλας, για την ασφάλεια των παιδιών όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζυγού. Από την άλλη πλευρά, το Λύκειο Κρηνίδων θα χάσει μαθητές της περιοχής και θα συρρικνωθεί, με κίνδυνο, στο εγγύς μέλλον, να βάλει λουκέτο.
  • Ο Απόστολος Βαγενάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δήλωσε πως γίνεται ένας διαχωρισμός (των μαθητών), ώστε να υπάρχει ισοβαρής κατανομή στα σχολεία, για να καταστούν αυτά βιώσιμα. Πρέπει να πρυτανεύσει η εκπαιδευτική λογική και το καλό της εκπαίδευσης, πρόσθεσε, είναι να μη κλείνουν σχολεία.
  • Μήπως με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, πρέπει να γίνει μία παράλληλη προσπάθεια να αυξηθεί ο πληθυσμός του οικισμού και κατ’ επέκταση ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του οικισμού; Για να μην τεθεί θέμα κλεισίματος του Λυκείου Κρηνίδων.
  • Επίσης, απ’ όσο γνωρίζω, στον Αμυγδαλεώνα λειτουργεί Γυμνάσιο. Μήπως, λέω, οι τοπικοί άρχοντες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να σκεφτούν την ίδρυση ενός Γενικού Λυκείου στον Αμυγδαλεώνα, το οποίο θα «απορροφά» τα παιδιά του Γυμνασίου και των γύρω οικισμών, όπως είναι το Ζυγός και το Κρυονέρι; Για να μην αναγκάζονται τα παιδιά αυτά να μετακινούνται καθημερινά μέχρι την Καβάλα και πίσω στα σπίτια τους. Έχουν χρέος οι τοπικοί άρχοντες να βρούνε χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός σχολείου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να αυξηθεί ο πληθυσμός των κρηνίδων πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή για να υποστηρίζει την δημιουργία οικογένειας αν δεν υπάρχουν δουλείες μέσα στις κρηνίδες μην περιμένετε παιδιά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ