• Έπειτα από τόσες εξηγήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν στις απορίες και στα ερωτήματα κατοίκων, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πρόκληση να δηλώνει ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου των κατοίκων του Περιγιαλίου, ότι: «είναι κουραστικό και προσβλητικό εδώ και δύο χρόνια, να έχουμε καμία απάντηση σ’ αυτά που ζητάμε».
  • Τι ζητάνε, όμως, οι κάτοικοι και ο φίλτατος νομικός σύμβουλος του συλλόγου τους, για το οποίο δεν πήραν απάντηση από τον Δήμο Καβάλας; Ζήτησαν, από τη δημοτική αρχή, να μη βεβαιώσει την οφειλή στην εισφορά σε χρήμα στην Εφορεία, για να αποφύγουν τυχόν (δικαστική) εμπλοκή με το ελληνικό δημόσιο. Η δήμαρχος τους είπε, ότι από την πλευρά του Δήμου Καβάλας θα καθυστερήσει, όσο μπορεί, το ζήτημα, για να προστατέψει τους συνδημότες.
  • Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι απαιτούν να προχωρήσουν τα έργα υποδομής (οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση), χωρίς να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα, γιατί αδυνατούν οικονομικά. Με τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Δήμος, από την εισφορά σε χρήμα, σχεδιάζει να κατασκευάσει μία κεντρική οδική αρτηρία, η οποία θα συνδέσει την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού με τον Άγιο Τρύφωνα. Ένα έργο, όμως, δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη.
  • Όσον αφορά την τιμή μονάδας, για την εισφορά σε χρήμα, είναι νομοθετικά καθορισμένη. Θα αλλάξει με νέα νομοθετική ρύθμιση. Ο Δήμος Καβάλας είναι αναγκασμένος να υπολογίσει το ποσό που αναλογεί στον κάθε ιδιοκτήτη, βάσει της ισχύουσας τιμής.
  • Μακάρι το σχέδιο πόλεως Περιγιαλίου να μη χρειαζόταν είκοσι χρόνια για να εγκριθεί. Θα είχαν γίνει όλα τα έργα υποδομής, με τα χρήματα που έδιναν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και η περιοχή θα ήταν σήμερα μία πρότυπη συνοικία. Η νυν δημοτική αρχή κατάβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν. Αυτό, προφανώς, μερικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, αλλά είναι δικό τους πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ