-Βλέποντας ότι άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», στην περιοχή της Καλαμίτσας, όπου θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά αυτού θα επιστρωθεί ταρτάν, σκεφτήκαμε πως το γήπεδο αυτό μπορεί να γίνει μία, ακόμα, λύση, για να εξυπηρετηθούν τα σωματεία που χρησιμοποιούν το «Βερούλειο» γήπεδο. Τα τρία σωματεία (Βύρων, Α.Ε. Καβάλας, Ηρακλής Ποταμουδίων) μπορούν να «μοιράζονται» το γήπεδο στην Καλαμίτσα ως προπονητήριο κι έτσι, να αποφεύγουν την χρήση του φυσικού χλοοτάπητα στο «Βερούλειο». Μάλιστα, στο γήπεδο της Καλαμίτσας τοποθετήθηκαν και προβολείς, κάτι που θα διευκολύνει την προπόνηση και μετά την δύση του ηλίου. Κατά την άποψη μας, το γήπεδο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από το κοινό που επισκέπτεται το αθλητικό κέντρο, γιατί σύντομα θα χρειαστεί αντικατάσταση ο συνθετικός χλοοτάπητας. Ενώ, τα ερασιτεχνικά σωματεία, θα προσέχουν και θα φροντίζουν τον αγωνιστικό χώρο. Στο ταρτάν θα μπορούν να αθλούνται οι συμπολίτες, που αγαπούν την φυσική άσκηση (γυμναστική, βάδισμα, τρέξιμο).
-Σκεφτήκαμε και κάτι άλλο! Το γήπεδο που έχει εγκαταλειφθεί στον πανεπιστημιακό κόμβο στην περιοχή του Αγίου Λουκά. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική! Και για την εγκατάλειψη, φυσικά, δεν ευθύνεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, αλλά όλες οι διοικήσεις που προηγήθηκαν την εποχή που λειτουργούσε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Αδιαφόρησαν όχι μόνο για το γήπεδο, αλλά και για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του κόμβου.
-Κάποτε, επί εποχής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, είχε οριστεί ένα οικόπεδο που βρίσκεται παρακείμενα του ιδρύματος, με σκοπό να ανεγερθεί ένα κλειστό γυμναστήριο. Αλλά κι αυτό το σχέδιο έμεινε «στα χαρτιά». Θεωρούμε πως η «πανεπιστημιούπολη» χρειάζεται ένα κλειστό γυμναστήριο, όπως έχουν άλλες «πανεπιστημιουπόλεις» στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κλειστό γυμναστήριο μπορεί να κατασκευαστεί στο εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου εντός των εγκαταστάσεων του ιδρύματος. Και μπορεί να κατασκευαστεί, με την συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Καβάλας και, εννοείται, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
-Ο Δήμος Καβάλας θα αναθέσει την μελέτη για την κατασκευή καινούργιου κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι. Εμείς προτείνουμε στην δημοτική Αρχή να ετοιμάσει την μελέτη, αλλά για ένα κλειστό γυμναστήριο στην «πανεπιστημιούπολη». Και εν συνεχεία, ο Δήμος Καβάλας και το «Δημοκρίτειο» Πανεπιστήμιο, να ζητήσουν την συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την χρηματοδότηση του έργου. Το καινούργιο (κλειστό) γυμναστήριο θα χρησιμοποιούν τα σωματεία αθλοπαιδιών της πόλης, που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα και, βεβαίως, οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας. Ένα γυμναστήριο 1.500 θεατών, είναι ότι πρέπει!
-Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο Καβάλας, να κατεδαφίσει το παλιό και ξεπερασμένο κλειστό γυμναστήριο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στην θέση του, να ανεγείρει ένα σύγχρονο με την ίδια χωρητικότητα (1.500 θέσεων). Η Καβάλα θα αποκτήσει δύο κλειστά γήπεδα σύγχρονα με καλή χωρητικότητα θεατών εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα, ο Δήμος θα αναβαθμίσει τα μικρότερα, αλλά χρήσιμα, γυμναστήρια στα Ποταμούδια, στην Ραψάνη (σχολικό) και στην Χωράφα (σχολικό) για προπονητική χρήση.
-Όσον αφορά το οικόπεδο που επιλέχθηκε στο Περιγιάλι, για να κατασκευαστεί το κλειστό γήπεδο, προτείνουμε να γίνει ένα βοηθητικό στάδιο στίβου, κυρίως για να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των αγωνισμάτων των ρίψεων. Θα είναι η πραγματική βοηθητική εγκατάσταση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Γιατί, όλα τα μεγάλα στάδια έχουν βοηθητικές εγκαταστάσεις (π.χ. το «Καυτανζόγλειο» στάδιο στην Θεσσαλονίκη). Αυτά είναι μία «έκκληση» προς την σημερινή δημοτική Αρχή, που θα βάλει το «πρώτο λιθαράκι».