Απαντήσεις σε ερωτήματα γεωργών, κτηνοτρόφων και απασχολούμενων του πρωτογενούς τομέα, έδωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Αγροτική πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση», που έγινε στην Κομοτηνή. Ο υπουργός, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, επεσήμανε την ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην πολιτική που χαράσσεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πρωτογενή τομέα, στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο που θα αρχίσει μετά από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ανέφερε την σημασία η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που εκπορεύονται από αυτό και πρόσθεσε: «Είμαστε, πλέον, σε θέση, να υπερασπιστούμε την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να την κάνουμε καλύτερη, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον και το όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων του».

Τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης συνόδευσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Γεώργιος Στρατάκος. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών ενώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, γεωργοί, κτηνοτρόφο, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλη της διοίκησης και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε με τον υπουργό και τους προέδρους των Επιμελητήριων της Περιφέρειας, με θέμα την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ