Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Χρήστο Ποτόλια, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Από τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης οικονομικού έτους 2018, μολονότι αποτελεί τεχνικό κείμενο, αποδεικνύεται ότι, ο Δήμος Καβάλας λειτουργεί μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχει καθορίσει το κεντρικό κράτος, δηλαδή περίπου ως μία Ανώνυμη Εταιρεία, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις που είναι καταστροφικές για τους δημότες. Αυτή η εικόνα φάνηκε περίτρανα και από τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις στο απαράδεκτο καθεστώς των ανταποδοτικών τελών (χαράτσωμα). Τη συμφωνία τους σε αυτή την πολιτική προσπαθούν, με διάφορα φτιασιδώματα, να κρύψουν όλες οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες δέχονται αυτού του τύπου τη λειτουργία του Δήμου.

Οι αριθμοί του ισολογισμού δείχνουν ότι τα περισσότερα έσοδα του Δήμου προέρχονται στην ουσία, αν αφαιρεθεί η μισθοδοσία (9,1 εκ. €), από φορολογία-ανταποδοτικά τέλη των δημοτών (έσοδα: 8,8 εκ. € 2016, 9,2 εκ. € 2017 και 2018, δηλαδή αύξηση κατά 5%), ενώ η κρατική χρηματοδότηση ολοένα και μειώνεται (επιχορηγήσεις: 20,5 εκ. € 2016, 19,2 εκ. € 2017, 17,9 εκ. € 2018, δηλαδή μείωση κατά 13%). Το προσωπικό του Δήμου συνεχώς μειώνεται, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τις ακριβές εργολαβίες, την παντελή απουσία έργων αυτεπιστασίας. Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπολειτουργεί, παρ’ όλες τις νέες προσλήψεις, ενώ παραμένει το καθεστώς των 8μηνιτών, 5μηνιτών, 2μηντών κ.λπ.

Θεωρούμε ότι, οι δομές διοίκησης, κεντρικής και τοπικής, πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού, με μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στη βάση αυτής της αντίληψης και σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας προβάλουμε και διεκδικούμε:

-Πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.

-Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων των Δήμων, γιατί είναι χρήματα που ανήκουν στους εργαζόμενους, αφαιρούνται από το εισόδημά τους.

-Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.

-Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαφωνούμε ριζικά με ευέλικτες μορφές εργασίας.

-Απαιτούμε έργα υποδομής και πόρους από το κράτος, που κατευθύνονται για κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως προστασία από πλημμύρες, προστασία περιβάλλοντος, άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ. Ο σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή των έργων να γίνεται από δημόσιο κατασκευαστικό φορέα με ευθύνη του κράτους, να ελεγχθούν άμεσα όλες οι δημόσιες υποδομές και τα έργα. Επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο, ευτυχώς χωρίς θύματα, μετά την πτώση της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, τις πλημμύρες στον πρώην Δήμο Φιλίππων, ότι οι δημόσιες εγκαταστάσεις και υποδομές δεν ελέγχονται και δεν συντηρούνται.

Στην κατεύθυνση που προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να υπάρξει όφελος για τις λαϊκές οικογένειες, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να συνταχθούν με τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το Κ.Κ.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ