KAVALA AIRPORT, INTRAKAT, 22MAR2019
  • Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στην τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Τσιώνης, δήλωσε ότι μεταξύ των στόχων είναι, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της ισραηλινής πόλης με το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».
  • Αν και η Θεσσαλονίκη συνδέεται περισσότερο, ιστορικά, με τους Εβραίους, είχε και η ανατολική Μακεδονία σημαντικές εβραϊκές κοινότητες στο παρελθόν. Επομένως, οι Ισραηλινοί μπορούν να γνωρίσουν την περιοχή και να συνδυάσουν το ταξίδι τους, με μία επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι να ενδιαφερθεί κάποια αεροπορική εταιρεία για τη σύνδεση αυτή.
  • Μακάρι, επίσης, να τελεσφορήσει η συζήτηση με τη ναυτιλιακή εταιρεία, για να γίνει η θαλάσσια σύνδεση της Θάσου και της Σαμοθράκης το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν γίνεται, καρντάσια, η Σαμοθράκη να συνδέεται με τη Λήμνο και να μη συνδέονται μεταξύ τους τα δύο νησιά της ίδιας Περιφέρειας! Η τοπική αυτή γραμμή είναι απαραίτητη. Αλλά σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Η νέα γραμμή πρέπει να έχει αφετηρία το λιμάνι Καβάλας και είμαι βέβαιος, καρντάσια, πως έχει μεγαλύτερη δυναμική από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο, την οποία βάζουν σε προτεραιότητα οι πολιτικοί.
  • Είναι και ζήτημα ενδοπεριφερειακής επικοινωνίας. Κατά την άποψη μου, πρέπει η γραμμή να επεκταθεί μέχρι την Αλεξανδρούπολη, γιατί και η πρωτεύουσα του Νομού Έβρου δικαιούται να συνδεθεί από τη θάλασσα με τη Θάσο, όπως η Καβάλα με τη Σαμοθράκη. Αλλά, αν στην Αλεξανδρούπολη προτιμούν τη σύνδεση με τη Λήμνο, από αυτή με τη Θάσο, είναι δική τους επιλογή.
  • Θεωρώ το ζήτημα πολύ σημαντικό, ωστόσο οι τοπικοί άρχοντες το υποβαθμίζουν. Τα δύο νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα θωρακιστούν από απόψεως θαλάσσιας συγκοινωνίας και θα μπορέσουν να αναπτυχθούν τουριστικά, όταν θα αυξηθούν οι γραμμές και τα δρομολόγια προς και από το ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ