Η έγκριση του σχεδίου πόλεως ήταν το μεγάλο «ορόσημο» για την περιοχή στα ανατολικά του αστικού ιστού. Η επαναλειτουργία του «Δελφινιού», της παλιάς βιοτεχνίας εσωρούχων, θα γίνει το «τοπόσημο» για το Περιγιάλι, το οποίο ευχόμαστε να εξελιχθεί στο «μικρό Ελ Ντοράντο» της Καβάλας, όπως ανέφερε ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Κώστας Πουλόπουλος, που εργάζεται και ζει στην Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Δανία. Ο διαπρεπής αρχιτέκτονας σχεδίασε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του παλιού βιοτεχνικού κτηρίου, σε ένα συγκρότημα 61 πολυτελών διαμερισμάτων, τα οποία θα πωλούνται σε τιμές άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ έκαστο, από την εταιρεία Remax Choice, του Ομίλου Κουρτίδης, που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επένδυση στο «Δελφίνι του Αιγαίου» (The dolphin of the Aegean) θα κοστίσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024.

Σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, ήταν η αλλαγή των χρήσεων γης στο Περιγιάλι, με την βοήθεια της δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ομίλου, Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την μεγάλη ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. «Το Περιγιάλι ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου. Μου αρέσουν οι περιοχές που βρίσκονται χαμηλά και έχουν προοπτική να αναπτυχθούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που θα ξαναδώσουμε ζωή σε ένα εμβληματικό κτήριο της περιοχής. Επισκέφτηκα πολλούς τόπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος από τον Νομό Καβάλας. Στο ίδιο επίπεδο θα έβαζα μόνο την Νίκαια της Γαλλίας», δήλωσε.

Η χαρά, η υπερηφάνεια και η ικανοποίηση, ήταν έκδηλες και στα πρόσωπα των συνεργατών του, που παραβρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση του νέου επενδυτικού σχεδίου του Ομίλου Κουρτίδης, που έγινε στα γραφεία της Remax Choice στην παραλία της Καβάλας. Δίπλα στον ιδρυτή του Ομίλου κάθισε η στενή συνεργάτιδα, το «δεξί χέρι» του προέδρου, Κωνσταντίνα Δημητρόβα, η οποία είπε: «Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, για να αγαπήσει ένας επισκέπτης την περιοχή. Την πόλη της Καβάλας την ερωτεύονται από την πρώτη ματιά! Με την επένδυση στο Περιγιάλι, θέλουμε να «παντρέψουμε» την εμπειρία του Ομίλου μας, με τις επιθυμίες των πελατών μας, για να προσφέρουμε ποιότητα ζωής. Εκείνοι που θα αγοράσουν διαμερίσματα στο «Δελφίνι», θα ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία».

Στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξιος Πολίτης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης (σ.σ. τον εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, καθώς και εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης. Ο Μ. Δέμπας, μάλιστα, συνεχάρη τον Ν. Κουρτίδη και τους συνεργάτες του και σημείωσε ότι, η πορεία του Ν. Κουρτίδη είναι λαμπρό παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας. Στην διάρκεια της παρουσίασης, επίσης, προβλήθηκαν δύο video, για την δημιουργία και εξέλιξη του Ομίλου Κουρτίδης και για την «αναζωογόνηση», όπως είπε ο αρχιτέκτονας, Κ. Πουλόπουλος, σε διαδικτυακή σύνδεση, της παλιάς βιοτεχνίας «Δελφίνι» στο Περιγιάλι Καβάλας. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, τον Ν. Κουρτίδη πλαισιώνουν η αντιπρόεδρος του Ομίλου, Κ. Δημητρόβα και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ισαάκ Κουρτίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ