Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στην απόφαση του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να γίνει «μεταφορά» του κλειστού γηπέδου του Ελληνικού στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο Ολυμπιακό συγκρότημα Ελληνικού, που κατασκευάστηκε σε τμήμα της έκτασης του παλιού αερολιμένα, εκτός από το κλειστό γήπεδο, ανήκουν τα Ολυμπιακά κέντρα κανόε-καγιάκ σλάλομ, χόκεϊ επί χόρτου, μπέιζμπολ, σόφτμπολ και η αίθουσα ξιφασκίας. Οι εγκαταστάσεις αυτές, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το έτος 2004, εγκαταλείφθηκαν.

Δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται, αλλά είναι μία ευκαιρία να «αξιοποιηθούν».

Στην Ελλάδα, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν διεξάγονται επίσημα πρωταθλήματα στα αθλήματα του χόκεϊ επί χόρτου, του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ. Τα γήπεδα στο Ελληνικό, επομένως, δεν έχουν καμία χρήση. Προτείνουμε στη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, να υποβάλλει αίτημα προς την Υπηρεσία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, να παραχωρηθούν τα στέγαστρα των κερκίδων των γηπέδων αυτών, προκειμένου να τοποθετηθούν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο «Βερούλειο» γήπεδο. Δηλαδή, να αποσυναρμολογηθούν, να μεταφερθούν στην Καβάλα και να τοποθετηθούν, πάλι, προσαρμοσμένα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν είναι παράλογο αίτημα, όταν η κεντρική διοίκηση αποφάσισε να «δωρίσει» ένα κλειστό γήπεδο στον Δήμο Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.