Τις σοβαρές καταγγελίες του πανελλήνιου συλλόγου ιδιοκτητών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), σχετικά με τις παράνομες πρακτικές ορισμένων ιδιωτικών Κέντρων, έφεραν στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Σουλτάνας (Τάνιας) Ελευθεριάδου, 32 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στην ερώτηση που κατέθεσαν προς το Υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, ανέδειξαν το φαινόμενο αρκετά Κ.Δ.ΑΠ. να παρέχουν κατ’ όνομα μόνο τις υπηρεσίες τους στα παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα, έχοντας συνδεθεί με αθλητικούς συλλόγους (π.χ. ποδοσφαιρικές ακαδημίες) καλύπτουν, απλώς, με τα voucher, τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών στο συγκεκριμένο σύλλογο. Η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, ήταν ενήμερη για το πρόβλημα από τις αρχές Ιουνίου αλλά αδράνησε, αναφέρει το δελτίο Τύπου, με αποτέλεσμα οι περιπτώσεις παρατυπιών να αυξηθούν.

Και συνεχίζει το δελτίο Τύπου: «Όπως σημείωσαν (οι ερωτώντες βουλευτές), η πρακτική αυτή είναι παράνομη, αφενός γιατί τα Κ.Δ.ΑΠ. έχουν αδειοδοτηθεί με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές εγκαταστάσεων και προσωπικού για τις παρεχόμενες δραστηριότητες και αφετέρου, γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) του σχετικού προγράμματος «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», μέσω του οποίου δίδονται τα vouchers, προβλέπει (όπως κάθε χρόνο) ότι «όλες οι κατηγορίες δομών (που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις εγκαταστάσεις τους και δεν δύνανται να εξαργυρώνουν vouchers σε τρίτους, ή να συνεργάζονται, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους που καλύπτουν τα vouchers, με οποιαδήποτε μορφή με ιδιώτες, ή σωματεία, που υλοποιούν και αναπτύσσουν δραστηριότητες εκτός των αδειοδοτημένων εγκαταστάσεών τους (ξένες γλώσσες, αθλήματα κ.λπ.) για τα παιδιά των ωφελούμενων που φιλοξενούνται».

Οι παράνομες συνεργασίες Κ.Δ.ΑΠ. με τρίτους ζημιώνουν τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη την ενίσχυση, συντελώντας στο να μείνουν εκτός προγράμματος, βλάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα Κ.Δ.ΑΠ. που λειτουργούν σύννομα τηρώντας απαρέγκλιτα τις προϋποθέσεις λειτουργίας και συμμετοχής στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Οι βουλευτές ζητούν από την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες συνδέσεις με τρίτους και να υποστούν τις συνέπειες της παραβίασης των νόμιμων υποχρεώσεών τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.