-Έξι μήνες, περίπου, μετά από την υπογραφή της πώλησης στον Alexander Hditaghi της «αλάνας» Νέας Ηρακλείτσας, ο Καβαλάρχης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Καναδό επιχειρηματία, με σκοπό να ενημερωθεί για το επενδυτικό πλάνο και να καταστήσει σαφές στον επενδυτή, ότι οφείλει να σεβαστεί το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας.

-Υπήρξε αντίδραση από κατοίκους του οικισμού «Σαράντα» στην Νέα Ηρακλείτσα, γιατί ο επιχειρηματίας επρόκειτο να περιφράξει όλη την έκταση που αγόρασε από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Φοβήθηκαν, λοιπόν, ότι θα αποκόψει την πρόσβαση προς την ακτή, για την κατασκευή και μετέπειτα την λειτουργία του συμπλέγματος τουριστικών καταλυμάτων που ανακοίνωσε.

-Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. έκανε μία αγοραπωλησία ακινήτου, με έκταση κοντά στα 150 στρέμματα. Δεν ενδιαφέρει τα στελέχη του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει ο επιχειρηματίας το οικόπεδο που αγόρασε. Ο νόμος αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση προς τις ακτές και ελεύθερη χρήση του αιγιαλού από τους πολίτες.

-Ο Alexander Haditaghi θεωρεί ότι (και) είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης των 150 στρεμμάτων. Άρα, εκείνος θα αποφασίσει αν θα υπάρχει, ή όχι, πρόσβαση μέσα από την ιδιοκτησία του. Θεώρησε παρέμβαση, λοιπόν, ότι δεν του επιτρέπουν να «οριοθετήσει» την ιδιοκτησία του. Πριν από μερικούς μήνες, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον Καναδό επιχειρηματία να κατασκευάσει και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην έκταση των 150 στρεμμάτων. Γιατί, τότε, ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι πρέπει να εξασφαλιστεί και η πρόσβαση των πολιτών στην ακτή; Γιατί τον άφησαν να προχωρήσει στην κατασκευή της περίφραξης, πριν βρεθεί η λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα; Η λαϊκή ρήση λέει ότι: «Οι καλοί λογαριασμού κάνουν τους καλούς φίλους». Το έλλειμμα ενημέρωσης που έχουν οι επενδυτές, προκαλεί τριβές και γίνεται ανασταλτικός παράγοντας να αποκτήσουν εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές Αρχές, οι υποψήφιοι να επενδύσουν.

-Υ.Γ. Η συνάντηση του Καβαλάρχη με τον Alexander Haditaghi, είναι «κατόπιν εορτής». Η παρεξήγηση έγινε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.