-Ένα σημείο στο οποίο συμφωνούμε με την προτεινόμενη κατασκευή ενός ημι-υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ποταμουδίων, την οποία κατέθεσε ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, είναι η εξυπηρέτηση του αθλητικού κέντρου (κλειστού γυμναστηρίου) της περιοχής. Οι θέσεις στάθμευσης είναι ελάχιστες, ενώ δεν υπάρχει επαρκής χώρος για τα λεωφορεία, τα οποία αναγκαστικά σταθμεύουν πάνω στον δρόμο και δυσκολεύουν την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να διαθέτουν αρκετές θέσεις στάθμευσης για όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα, λεωφορεία, μοτοσυκλέτες).

-Στο αθλητικό κέντρο των Ποταμουδίων διεξάγονται συνέχεια παιχνίδια και άλλες εκδηλώσεις, που προσελκύουν σημαντικό αριθμό θεατών. Κάποιοι από αυτούς, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο, ή την μοτοσυκλέτα, για την πρόσβαση στην περιοχή. Έτσι, τις ημέρες και ώρες που υπάρχει αθλητική δραστηριότητα, αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος. Η μία λύση, είναι να σταματήσει η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου για την διεξαγωγή αγώνων και να παραμείνει προπονητήριο. Η δεύτερη λύση, είναι να δημιουργηθεί χώρος για την στάθμευση των οχημάτων, κυρίως των λεωφορείων που καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια. Η ιδέα του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο μικρό τετράγωνο που βρίσκεται απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο και οριοθετείται από τις οδούς Αστεριάδη, Ομονοίας, Χάριτος, Αγίου Παύλου. Ένα τμήμα του τετραγώνου αυτού χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

-Υπάρχει, επίσης, μία υψομετρική διαφορά μεταξύ των οδών Αστεριάδη και Χάριτος, που μπορεί να αξιοποιηθεί για την κατασκευή ενός ημι-υπόγειου χώρου στάθμευσης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του αθλητικού κέντρου. Θα μπορούν να σταθμεύουν εκεί τουλάχιστον δύο μεγάλα λεωφορεία, ενώ στην κάτω επιφάνεια θα «φιλοξενούνται» αυτοκίνητα. Αυτή η λύση, πιστεύουμε, θα «ανακουφίσει» την κεντρική οδό (Αστεριάδη) όταν διεξάγονται αθλητικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.

-Κατά τα άλλα, αν υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης της πλατείας (σ.σ. υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο), θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να κατασκευαστεί ο ημι-υπόγειος χώρος στάθμευσης (κάτω από την πλατεία και την αυλή του δημοτικού σχολείου). Θα δαπανηθούν χρήματα για να κατεδαφιστεί η ανάπλαση που έγινε και στην συνέχεια να κατασκευαστεί ο χώρος στάθμευσης. Επίσης, αν κατασκευαστεί το πάρκινγκ στην πλατεία, θα «προσελκύει» τα αυτοκίνητα από την οδό Ομονοίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», αυξάνοντας έτσι τον κυκλοφοριακό φόρτο στα Ποταμούδια, που έχουν δύσκολο ανάγλυφο. Ενώ, θα δυσκολεύονται οι κάτοικοι να βρούνε θέση στάθμευσης, είτε στο πάρκινγκ, είτε στους γύρω δρόμους.

-Νομίζουμε πως είναι πιο εφικτή η κατασκευή του ημι-υπόγειου χώρου στάθμευσης απέναντι από το αθλητικό κέντρο, γιατί έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με την χρήση του γυμναστηρίου, που είναι «πόλος έλξης» οχημάτων. Δεσμεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος, να κάνει το έργο αυτό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ