Με αφορμή την επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα, υπουργού υποδομών και μεταφορών, στην Καβάλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πα.Σο.Κ. εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Προεκλογική επίσκεψη-φιέστα πραγματοποίησε, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στην Καβάλα, ο υπουργός υποδομών και μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Σταϊκούρας. Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε οκτώ (8) σημαντικές παρεμβάσεις-έργα που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή μας, δίνοντας την ψευδεπίγραφη εικόνα ότι, η Καβάλα θα αλλάξει μορφή τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται να έχει κανείς πλήρη άγνοια, ή θράσος, ώστε να μιλάει ακόμα στους πολίτες του Νομού Καβάλας και ιδίως στους αγρότες για το φράγμα Μαρμαρά και για τα αντιπλημμυρικά έργα στα τενάγη των Φιλίππων.

Ο κύριος Σταϊκούρας, όμως, παρέλειψε σκόπιμα να αναφερθεί στην Καβάλα στο έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας, το οποίο «ναυαγεί», όπως χαμηλόφωνα ομολόγησε σε κομματικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο για το οποίο προεκλογικά προσήλθε στην Καβάλα ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης και διθυραμβικά το ανακοίνωσε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές και λοιπούς κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, παραπέμπεται στις «καλένδες». Το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας, που σχεδιάστηκε προ πολλών ετών από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το οποίο η περιοχή μας ανέμενε με αγωνία ως μοχλό ανάπτυξης, έσβησε πρόωρα. Αυτό που ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής ζητούσε με επιμονή για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας, εξαφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση από την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του κυρίου Σταϊκούρα. Την ίδια στιγμή, κατά την επίσκεψή του στην γειτονική Δράμα, ο ίδιος ανακοίνωσε με χαρά στους πολίτες της Δράμας, ότι το εν λόγω έργο «παγώνει», ανακουφίζοντάς τους από τον κίνδυνο εμπορικής και μεταφορικής απομόνωσης, που θεωρούσαν ότι ελλοχεύει από την πραγματοποίηση του έργου. Η απόλυτη κοροϊδία και εξαπάτηση των Καβαλιωτών.

Και δεν βρέθηκε ένας από τους 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ή κάποιος άλλος κομματικός παράγοντας, να εγκαλέσει τον υπουργό υποδομών γι’ αυτή την σε βάρος των συμφερόντων της Καβάλας αλλαγή σχεδίων. Ούτε, όμως και η «ανεξάρτητη» νέα διοίκηση της Περιφέρειάς μας εξέφερε καμία αντίρρηση, για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος της περιοχής μας. Για άλλη μια φορά, η Καβάλα υποβαθμίζεται και χάνει μία σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης και την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό μας, απλά συμμετέχουν σε προεκλογικές φιέστες, χωρίς να απαιτούν από την κυβέρνηση αυτό που δικαιούμαστε και που πέρυσι προεκλογικά και απατηλά μας υποσχέθηκαν. Τον λόγο τώρα έχουν οι πολίτες της Καβάλας. Στις 9 Ιουνίου, πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας και μας υπολογίζουν μόνο προεκλογικά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ