• Δεν χρειάζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απειλεί, όταν έχει στην Ελλάδα το καλύτερο μέσο για να προβάλλει την προπαγάνδα του. Τη δημόσια ελληνική τηλεόραση! Διότι, είναι θλιβερό οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ενημερώνονται από ένα δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης, το οποίο απηχεί ανθελληνικές θέσεις.
  • Πριν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως οτιδήποτε, από την τουρκική πλευρά, σχετικά με τη χρήση του ιερού ναού και μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, την «Αγία Σοφία», στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. 1, το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020, έκπληκτοι είδαμε τον πηχυαίο τίτλο: «Γίνεται τζαμί»! Η «είδηση» αφορούσε τα πρωτοσέλιδα των προπαγανδιστικών εφημερίδων της Τουρκίας, για τη δήθεν μετατροπή της «Αγίας Σοφίας» σε μουσουλμανικό τέμενος, που θα είναι και επισκέψιμο από τους τουρίστες!
  • Κατά την άποψη μας, η παραπάνω αναφορά έχει στόχο, να περάσει η τουρκική προπαγάνδα ως τετελεσμένο γεγονός στο τηλεοπτικό κοινό στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, αφού είναι γνωστό πως στη γειτονική χώρα η Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης (στην πλειοψηφία τους) είναι ελεγχόμενα από τον μονάρχη Ερντογάν. Ωστόσο, θεωρούμε απαράδεκτο η δημόσια ελληνική τηλεόραση να μεταφέρει μία ξεκάθαρη προπαγάνδα των ανθελληνικών κύκλων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν είναι η πρώτη φορά.
  • Με τον ίδιο τρόπο λειτούργησε η Ε.Ρ.Τ. και στο ζήτημα της συμφωνίας-διπλωματικό φιάσκο- των Πρεσπών Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι εκεί, συνεχίζουν να αποκαλούν με την πλαστή ονομασία το κράτος των Σκοπίων, γιατί πρέπει να γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό ως ένα ακόμα «τετελεσμένο» πολιτικό γεγονός. Το μέλλον, όμως, θα τους διαψεύσει!
  • Πιστεύουμε ότι, η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με το δεκανίκι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», επαναλειτούργησε την Ε.Ρ.Τ., για να τη χρησιμοποιήσει ως μέσο προπαγάνδας της αντεθνικής και αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποίησε. Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να εξυγιάνει την Ε.Ρ.Τ., για να παίξει τον πραγματικό ρόλο του δημόσιου φορέα ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Ευελπιστούμε ότι δεν θα ακούσουμε ξανά κάτι, το οποίο θα προκαλέσει τη θλίψη και συγχρόνως την αποστροφή μας για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
  • Όσον αφορά την «Αγία Σοφία», είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να χοντρύνει το παζάρι που παίζει σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά προς το παρόν παραμένει στις απειλές. Αφού αισθάνεται παντοδύναμος στο εσωτερικό της χώρας του, έπρεπε να κάνει πράξη, χωρίς την παρέμβαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, την απειλή να μετατρέψει την «Αγία Σοφία» σε μουσουλμανικό τέμενος. Μήπως, τελικά, το ζήτημα αυτό, δεν είναι «άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος» της Τουρκίας, όπως δήλωσε, αλλά έχει διεθνή διάσταση; Τι τον εμποδίζει να ασκήσει ένα «κυριαρχικό δικαίωμα» της χώρας του; Και γιατί υπολογίζει τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή; Διότι, κάθε πολιτική απόφαση έχει και επιπτώσεις γι’ αυτόν που την παίρνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ