-Ο Α.Ο.Κ. πέτυχε τον στόχο της ανόδου στην Super League 2, αλλά θα ξαναζήσουμε ένα καλοκαίρι ιδιαίτερης ρευστότητας με την συγκεκριμένη κατηγορία. Το «μοντέλο» των τελευταίων χρόνων, με τον μεγάλο αριθμό σωματείων και τους δύο ομίλους, απέτυχε παταγωδώς! Όχι μόνο δεν βοήθησε στην ενίσχυση του συναγωνισμού, στην βελτίωση της ποιότητας, στην αύξηση των θεατών στα γήπεδα, στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στην ενίσχυση των εσόδων των σωματείων, αντιθέτως δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα και στην βιωσιμότητα αρκετών σωματείων. Ένα απτό παράδειγμα, στον όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας που συμμετέχει η ομάδα της Καβάλας, είναι το σωματείο της Βέροιας.

-Πριν από δύο περιόδους, το σωματείο αυτό κατέκτησε το πρωτάθλημα στον βόρειο όμιλο της Super League 2 και έδωσε παιχνίδια «μπαράζ» με την πρωταθλήτρια ομάδα του νοτίου ομίλου (τον Λεβαδειακό) για την άνοδο στην Super League. Σήμερα, το σωματείο της Βέροιας «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό στην ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού Ημαθίας!

-Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα ιστορικών σωματείων, τα οποία βρίσκονται, ή βρέθηκαν, στην ίδια θέση. Από την άλλη πλευρά, είδαμε σωματεία από κωμοπόλεις και χωριά, να κερδίζουν την συμμετοχή στο πρωτάθλημα «μαμούθ» της Super League 2 και ακόμα, να «φυτεύονται» στην κατηγορία, οι λεγόμενες «αναπτυξιακές» ομάδες των λαοφιλών σωματείων της Super League.

-Κατά την άποψη μου, καρντάσια, η Super League 2 στο ποδόσφαιρο, πρέπει να στηθεί πάνω στο πρότυπο της Elite League στο basketball, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και όχι μία «λίγκα» των σωματείων. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αναλάβει την «κεντρική διαχείριση», με ισονομία στην μεταχείριση των σωματείων και θα διοργανώσει ένα πρωτάθλημα 18, ή 20 σωματείων, χωρίς την συμμετοχή των «αναπτυξιακών» ομάδων. Θα είναι ένα πρωτάθλημα με «εγγυημένα» έσοδα και συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τα σωματεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ