Εκπαιδευτές φορέων από εκπαιδευτικά ιδρύματα επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «SUSTAINABLE, EFFICIENT AND SOCIALLY INCLUSIVE APPRENTICES TRAINING», επισκέφτηκαν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 τα γραφεία της κοινωφελούς επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποι των φορέων του προγράμματος, με κύρια ειδίκευση στον τομέα του τουρισμού, από την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία, συνοδευόμενοι από την  συντονίστρια του προγράμματος εκ μέρους του Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας, Πόπη Ντόλου, ξεναγήθηκαν από την διευθύντρια πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, Κορίνα Γανίτου, στα γραφεία της «Δημωφέλεια», ενώ παρακολούθησαν παρουσίαση των δράσεων τουριστικής προβολής και όλων των σύγχρονων προωθητικών ενεργειών και εργαλείων που χρησιμοποιεί η κοινωφελής επιχείρηση.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτη Αγγελίδη, στην οποία συζητήθηκε η προοπτική ευρύτερης συνεργασίας των φορέων με την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» σε θέματα ανάπτυξης και τουρισμού. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών, σε ό,τι αφορά στην πρακτική άσκηση φοιτητών, που αποτελεί και αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς η κοινωφελής επιχείρηση απασχολεί μεγάλο αριθμό φοιτητών και συμβάλλει στην ευρύτερη αξιοποίηση, σε επαγγελματικό επίπεδο, των γνώσεων, της εμπειρίας και των δεξιοτήτων που αποκτούν στην εξάμηνη πρακτική άσκησή τους στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των δράσεων στον τομέα του τουρισμού, προτάθηκε από την Π. Ντόλου και την Κ. Γανίτου, η δημιουργία ενός δικτύου νέων, που μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά στις δράσεις της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στον τομέα του πολιτισμικού τουρισμού και ανάπτυξης, αλλά και του πολιτισμού, το οποίο έχει αρχίσει, φέτος, μέσω της παρουσίας ογδόντα νέων από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εθελοντικές δράσεις που υλοποιηθήκαν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΠΥΘΙΑ», στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmopolis.

Μετά την συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Καβάλας, όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις προβολής, διανομής εντύπων, πώλησης τουριστικών οδηγών και αναμνηστικών, ενώ αναφέρθηκαν από την υπάλληλο του Κέντρου, Βάγια Σώφλου, οι δυνατότητες ανάπτυξης δικτύου νέων εθελοντών, με ενδιάμεσο φορέα το τουριστικό περίπτερο, που αποτελεί για πολλά έτη την «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ των επισκεπτών και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Στο πλαίσιο της ξενάγησης, λίγο πριν αναχωρήσουν από την πόλη της Καβάλας, επισκέφθηκαν το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, όπου απόλαυσαν τις παροχές του ειδικά διαμορφωμένου χώρου και ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που πηλού σε συνδυασμό με το ιαματικό νερό της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ