Όσο είχε δυνάμεις, η ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικό αμαξίδιο του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έπαιξε σαν ίση προς ίσο απέναντι στον δυνατό αντίπαλο της, τον Παναθηναϊκό, που αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία και είναι πρωτοπόρος. Στην 3η περίοδο του παιχνιδιού φάνηκε η διαφορά στην ποιότητα, στην φυσική κατάσταση και στο «βάθος» των «ρόστερ» των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε δύο «πεντάδες» παικτών, που «μοιράστηκαν» τις τέσσερις περιόδους.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το Σάββατο 6 Απριλίου 2028 και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, μεταξύ αυτών και οπαδοί του Παναθηναϊκού από την γύρω περιοχή. Ο Α.Ο.Κ. μπήκε νευρικά στην 1η περίοδο, οι παίκτες του έχασαν «λέι απ» και σουτ χωρίς πίεση, ωστόσο έπαιξαν καλή άμυνα. Η περίοδος τελείωσε με σκορ 14-2 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Η 2η περίοδος ήταν η πιο ενδιαφέρουσα του αγώνα, αφού οι παίκτες του Α.Ο.Κ. ξεπέρασαν την νευρικότητα, ενώ ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την «δεύτερη πεντάδα». Το επιμέρους σκορ ήταν 16-14 υπέρ του Παναθηναϊκού και το αποτέλεσμα του α΄ ημιχρόνου 30-16.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου ο Α.Ο.Κ. πέτυχε καλάθι, ωστόσο ακολούθησε ένα μεγάλο «σερί» από τον Παναθηναϊκό που σταμάτησε στο 34-0(!) στο πρώτο μισό της 4ης περιόδου. Η φιλοξενούμενη ομάδα επιβλήθηκε και έφτασε με άνεση στην νίκη. Το τελικό σκορ ήταν 76-34. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας και ο Α.Ο.Κ. το θερμό χειροκρότημα των θεατών, ως επιβράβευση για την φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στον ανώτερο αντίπαλο.

Στο final four προκρίθηκαν ακόμα: ο Άτλας, που νίκησε την Α.Ε.Κ. με σκορ 77-63, η Δωδεκάνησος, που νίκησε το Ηράκλειο με σκορ 52-41 και η μοναδική εκπρόσωπος της Α2 εθνικής κατηγορίας, η ομάδα του Ηρόδικου Κομοτηνής, που νίκησε τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης με σκορ 64-58.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ