Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του Δήμου έχει ακολουθήσει την εξής πολιτική για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αποδέχτηκε και εφαρμόζει την άδικη τιμολογιακή πολιτική της προηγούμενης διοίκησης, που επιβαρύνει τις μεσαίες καταναλώσεις, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ειδικά του τουρισμού. Επέβαλε επιπλέον επιβάρυνση στους δημότες, με την άδικη είσπραξη εγγύησης 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Ενώ η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, όπως η ίδια η δημοτική Αρχή ισχυρίζεται, αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα δαπάνη 300.000 ευρώ, περίπου, τον χρόνο, με την αύξηση του αριθμού των προϊσταμένων, την πρόσληψη εξωτερικού γενικού διευθυντή, ενώ υπάρχει γενικός διευθυντής από το προσωπικό της επιχείρησης και την αύξηση κατά 100% της αμοιβής του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης (1.710 ευρώ μικτά τον μήνα).

Δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Δεν ενημέρωσε ολοκληρωμένα το δημοτικό συμβούλιο, για τη γενικότερη κατάσταση της επιχείρησης. Το κυριότερο, δεν παρουσίασε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της επιχείρησης και για το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων που απαιτούνται τα επόμενα χρόνια.

Παρά τα μεγάλα και εύκολα λόγια, που ακούμε στα μέσα ενημέρωσης, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. διατηρούν άθικτες τις σοβαρές παθογένειες της επιχείρησης και την επιβαρύνουν με νέες δαπάνες και σπατάλες, τις οποίες «φορτώνονται» οι δημότες. Εμείς παραμένουμε σταθεροί, ΕΝΑΝΤΙΑ σε φορομπηχτικά μέτρα που επιβαρύνουν τους δημότες και σε αποφάσεις που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας, χωρίς κανένα αντίκρισμα και ΥΠΕΡ άμεσων μέτρων, για τον εκσυγχρονισμό των τεχνικών υποδομών και του εξοπλισμού, την εξυγίανση της επιχείρησης, την ενίσχυση της διαφάνειας, τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και τη μείωση της σπατάλης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.