Την έντονη ανησυχία του για την ομάδα ποδοσφαίρου και τον προβληματισμό του, για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», ενώ παραθέτει ένα σύντομο «ιστορικό» της κατάστασης από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου έως και σήμερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί: «Σήμερα είναι η 6η ημέρα, μετά την απόρριψη της αίτησης ανάκλησης μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 και δυστυχώς, ακόμα(!) δεν έχει καθαρογραφεί η εν λόγω απόφαση από την Ε.Ε.Α. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και στην Ε.Ε.Α., αλλά και τις υποσχέσεις ότι θα μας καλέσει ο πρόεδρος της, κος Τζουλάκης, δεν υπήρξε, δυστυχώς, κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, μας κοινοποιήθηκε χθες το σκεπτικό της απόφασης της 3ης Αυγούστου 2021, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι, η Ε.Ε.Α. παρέλαβε στις 15 Ιουλίου 2021 κενό φάκελο, ενημέρωσε εκ νέου την Π.Α.Ε. για τα δικαιολογητικά και την καταληκτική προθεσμία (2 Αυγούστου 2021), αλλά δεν είχε καμία ανταπόκριση, παρά μόνο την επιστολή του Ερασιτέχνη που ζητούσε την παράταση της προθεσμίας. Παράλληλα, μόλις χθες ενημερωθήκαμε ότι από τις 3 Αυγούστου 2021 έχει κοινοποιηθεί έγγραφο στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές και όχι σ’ εμάς, ώστε να δρομολογήσουν την διαδικασία για την εκκαθάριση της Π.Α.Ε.! Για όλους όσοι έχουν λάβει γνώση του νόμου, η προθεσμία κατάθεσης πλήρους φακέλου ήταν έως τις 22 Αυγούστου 2021 και ο φάκελος κατατέθηκε, η επιτροπή όμως δεν αποδέχεται ότι ισχύει αυτή η προθεσμία.

Την ίδια στιγμή, όμως, φέρεται να αποδέχεται την άνοδο ομάδων από την Γ’ εθνική κατηγορία, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καν καταθέσει φάκελο και δεν προβλέπεται πουθενά από τον νόμο, ότι έχουν έστω το δικαίωμα να καταθέσουν. Σήμερα, δυστυχώς, η ομάδα μας δεν υπάρχει, το μέλλον της είναι δυσοίωνο και ευελπιστούμε μόνο στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης, την οποία σεβόμαστε απόλυτα, ώστε ο δικαστικός αγώνας να έχει αποτέλεσμα και να συμμετάσχει η ομάδα μας στην Superleague 2. Ως Ερασιτέχνης, από τις 19 Ιουλίου 2021 (αρ. πρωτ. 45/2021) αποστείλαμε έγγραφο στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, ζητώντας άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ομάδα, αναφέροντας μάλιστα ότι, λόγω των χρονικών περιθωρίων (… πριν 49 ημέρες) είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να συμμετέχει ο Α.Ο.Κ. στο τοπικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Παρόλα αυτά, δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. O λόγος που το κάναμε αυτό, δεν ήταν μόνο το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για την ποδοσφαιρική ομάδα μας, αλλά και γιατί ο προγραμματισμός μας για την φετινή δύσκολη χρονιά αφορούσε τα υπόλοιπα αθλήματα του σωματείου, με «αιχμή του δόρατος» (οικονομικά και αγωνιστικά) την γυναικεία πετοσφαίριση, για την οποία παλέψαμε και πήραμε την απόφαση να συμμετάσχει στην Α2 εθνική κατηγορία.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και καθοριστικά για το μέλλον του Α.Ο.Κ. που συμπληρώνει 56 χρόνια ιστορίας και βρίσκεται, δυστυχώς, όπως και πριν 10 χρόνια, στο ίδιο σημείο, με ορατό τον κίνδυνο της διάλυσης λόγω άδικης απόφασης της Ε.Ε.Α. Κύριε Αυγενάκη, τελικά ο νόμος 4809/2021 (άρθρο 4), που ψηφίσατε πριν 3 μήνες, ισχύει από φέτος, όπως αναφέρει και το άρθρο 66, ή ισχύει από το επόμενο έτος, όπως ερμηνεύει η Ε.Ε.Α.;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ