Το αίτημα των παρατάξεων της «μειοψηφίας», να πείσουν τον πρόεδρο, Κώστα Πεφάνη, να μην αρχίσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019, επικαλούμενες την έλλειψη νομιμότητας και τον κίνδυνο να ακυρωθούν οι αποφάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, δεν εισακούστηκε. Πρώτος έθεσε το ζήτημα ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσβάλλει την εγκυρότητα της συνεδρίασης και αν επιμείνει ο πρόεδρος να συνεχίσει, θα αποχωρήσει από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν η Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της «μειοψηφίας», για να στηρίξουν το αίτημα και να διαμαρτυρηθούν για την αλαζονική στάση της δημοτικής αρχής. «Διαμαρτύρομαι έντονα για την απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση. Αισθάνομαι εξαιρετικά προσβεβλημένη. Είναι η δεύτερη φορά, που ο δήμαρχος έκανε «κοπάνα». Τι συμβαίνει;», είπε η Δ. Τσανάκα.

Ο πρόεδρος, Κ. Πεφάνης, εξήγησε ότι ο δήμαρχος προσκλήθηκε εκτάκτως από τον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα και σχολίασε ότι δεν κάνει ποτέ «κοπάνα» από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όσον αφορά τη νομιμότητα της συνεδρίασης είπε ότι, στην προηγούμενη ενημέρωσε το Σώμα ότι θα γίνει συνεδρίαση ημέρα Τετάρτη και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. «Ο κανονισμός προβλέπει να συνεδριάζουμε και άλλες ημέρες πλην της Δευτέρας. Επομένως, δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, ούτε αναβολής της σημερινής συνεδρίασης», δήλωσε.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε, με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο να αναπληρώνει τον δήμαρχο και χωρίς τον Ν. Ξανθόπουλο που αποχώρησε. Στην αρχή και μετά την έγκριση των δύο έκτακτων θεμάτων, έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη των δώδεκα εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας στη γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων).

Από τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο» εξελέγησαν οι: Δήμητρα Τσανάκα, Χαράλαμπος Δράκος, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Πέτρος Πετρόπουλος. Από τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Σταυρίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Από τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» οι: Κώστας Κουνάκος, Γιάννης Μούτλιας, Σπύρος Προυσαεύ. Από τον συνδυασμό «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» ο επικεφαλής, Βαγγέλης Παππάς και από τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών» ο επικεφαλής, Άρης Βέρρος. Οι παραπάνω, μαζί με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, θα εκπροσωπούν τον Δήμο Καβάλας στην Π.Ε.Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.