-Δεν θα κουραστούμε να θυμίζουμε το αίτημα της μεταφοράς του Τελωνείου, από το λιμάνι «απόστολος Παύλος», στο λιμάνι «Φίλιππος Β», όπου υπάρχει, πλέον, ικανοποιητική έκταση χερσαίας ζώνης για την κατασκευή καινούργιου κτηρίου για την τελωνιακή Υπηρεσία. Λυπούμαστε που θα «στεναχωρήσουμε» τους φίλους εκτελωνιστές και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας αυτής, αλλά ο φυσικός χώρος του Τελωνείου είναι το λιμάνι «Φίλιππος Β». Εμάς στεναχωρεί και προβληματίζει, ότι οι τοπικοί άρχοντες υπέστειλαν την σημαία διεκδίκησης του κτηρίου και ειδικότερα της αποθήκης, που είναι κλεισμένη ερμητικά και μη προσβάσιμη στους Καβαλιώτες. Έως πότε άραγε;

-Η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) έβαλε στόχο, να μεταφέρει τα γραφεία της στο κτήριο του Τελωνείου και να παραχωρήσει το κτήριο στο οποίο συστεγάζεται με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Η σημερινή διοίκηση του Ο.Λ.Κ., θα υλοποιήσει τον στόχο αυτό; Πάντως, έπειτα από τρία έτη, περίπου, δεν έδειξε ότι έχει την διάθεση να διεκδικήσει το Τελωνείο. Μπορεί, κάλλιστα, να έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο οικονομικών, ώστε να παραχωρηθεί η αποθήκη του Τελωνείου για να διαμορφωθεί στον απαραίτητο σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, μετά την καταγγελία που έκανε στην σύμβαση με τον ανάδοχο του Kavala Port Center. Γιατί το Υπουργείο οικονομικών να απορρίψει την πρόταση αυτή; Νομίζουμε ότι η διοίκηση του Ο.Λ.Κ. οφείλει να ενημερώσει τον Καβαλιώτικο λαό, ποια είναι η εναλλακτική πρόταση για τον σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, μετά την διακοπή της συνεργασίας με τον ανάδοχο του Kavala Port Center. Δυστυχώς, μετά την λιτή ανακοίνωση για την καταγγελία της σύμβασης, επικρατεί… σιγή ασυρμάτου!

-Είναι αδιανόητο μία μικρή ομάδα επαγγελματιών (σ.σ. εκτελωνιστές) και μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι, να γίνονται εμπόδιο στην μεταφορά του Τελωνείου στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Η χρήση του λιμένα «απόστολος Παύλος» είναι, πλέον, επιβατική και τουριστική. Κι όταν πραγματοποιηθεί το έργο στην προβλήτα της ιχθυόσκαλας, θα μεταφερθούν εκεί τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Δεν είναι λογικό, επομένως, να χρειάζονται χώροι για να αναπτυχθεί ο επιβατικός και τουριστικός λιμένας «απόστολος Παύλος» και μερικοί να είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

-Εμείς καλούμε τον Δήμο Καβάλας να αναλάβει πρωτοβουλία, για να δείξει στους εμπλεκόμενους την βούληση της τοπικής κοινωνίας. Θα καταθέσουμε μία πρόταση, από τις πολλές και διάφορες που μπορεί ο καθένας να καταθέσει. Η Καβάλα διαθέτει δύο, αν δεν κάνουμε λάθος, ιδιαίτερα δραστήριους αθλητικούς συλλόγους στην γυμναστική. Οι άνθρωποι των συλλόγων αυτών έχουν πολύ καλή σχέση με τους διοικητικούς παράγοντες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.), αλλά και επαφές με ανθρώπους της γυμναστικής στο εξωτερικό. Προτείνουμε, λοιπόν, οι δύο σύλλογοι, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, να υποβάλλουν αίτημα προς την Ε.Γ.Ο., για την διοργάνωση ενός διεθνούς Gala ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο στην αποθήκη του Τελωνείου. Η Ε.Γ.Ο. και ο Δήμος Καβάλας, θα κάνουν το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο οικονομικών και θα εκπλαγούμε από το αποτέλεσμα! Μετά, η αποθήκη του Τελωνείου θα γίνει περιζήτητη για εκδηλώσεις!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.