Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα αυτή δεν φοβάται κανέναν και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε τυχόν πιέσεις. Θα γράφουμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, όσο κι αν αυτό πονάει κάποιους νεόκοπους Καβαλάρχες της πολιτικής νομεκλατούρας.

Εδώ και 11 χρόνια υπάρχει μια μεγάλη επένδυση, και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα, να μην μπορεί να προχωρήσει για να συνεισφέρει στην περιβόητη ανάπτυξη, επειδή διώκεται από τον ίδιο τον οργανισμό, με τον οποίο έχει καταρτίσει σύμβαση.

Μιλάμε για την επένδυση της εταιρείας «Γεωργούλιας Α.Ε.» που φιλοδοξεί να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα μεγάλο σταθμό – πολυκέντρο, με εμπορικά και τουριστικά καταστήματα, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, με προοπτική απασχόλησης 70-80 καβαλιωτών.

Αφορμή να ξεκινήσουμε την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, είναι ένα δημοσίευμα σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης για το λιμάνι Φίλιππος Β’. Ψάχνοντας, πέσαμε πάνω σε μια ανάρτηση στην Διαύγεια, μιας σύμβασης ανάθεσης του ΟΛΚ, κόστους 14.000 ευρώ συν ΦΠΑ, σε κάποιους δικηγόρους των Αθηνών, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν αναφορικά με την ισχύ της παραχώρησης στην «Γεωργούλιας Α.Ε.» για την επένδυση.

Διαβάζοντας όσα αναφέρονται, καταλαβαίνουμε ότι ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, γίνεται διώκτης της επένδυσης, ζητώντας να διερευνήσουν ένα σωρό θέματα οι δικηγόροι των Αθηνών και να γνωμοδοτήσουν μέσα σε 14 μέρες (!!!), αφού εξετάσουν εκατοντάδες έγγραφα και σχετικούς νόμους. Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο ΟΛΚ ζήτησε μια τέτοια γνωμοδότηση και πλήρωσε τότε, 4.000 ευρώ, γνωμοδότηση, που όπως φαίνεται δεν ικανοποίησε τους στόχους της απαξίωσης της εταιρείας και της σύμβασής της και κρατήθηκε στα συρτάρια.

Γίνεται αντιληπτό, ότι ο ΟΛΚ και ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεργάτης και προστάτης της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΟΛΚ Άνυς Θυσιάδου, καθώς και στενός πολιτικός φίλος του Προέδρου του ΟΛΚ Γιώργου Φιλόσογλου, κάνουν όλοι αυτοί φιλότιμη, συνεχή και έντονη προσπάθεια να ματαιωθεί η εν λόγω επένδυση στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», μια επένδυση δημοσίου συμφέροντος που θα έδινε δουλειά σε 70 οικογένειες καβαλιωτών. Προσπάθησε η διοίκηση του ΟΛΚ να κρυφτεί πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως γράφτηκε παλιότερα, αλλά το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ τους διέψευσε. Άλλωστε πως το ΤΑΙΠΕΔ θα ήταν αντίθετο σε μια επένδυση που θα εισέφερε στο ταμείο του ένα τόσο υψηλό ενοίκιο;

Υπήρξε νόμιμος διεθνής διαγωνισμός για κάποια ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή μας, με την οποία μπορούμε να κάνουμε κάποια σύγκριση. Στην περίπτωση αυτή θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ 123.000 ανά στρέμμα για όλη την διάρκεια της παραχώρησης, ενώ στην περίπτωση της εταιρείας «Γεωργούλιας Α.Ε.» θα εισπράξει 1.250.000 ευρώ ανά στρέμμα. Δηλαδή κατά 916% υψηλότερο ενοίκιο στην περίπτωση του λιμανιού της Καβάλας!

Κι αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν νόμιμη η παραχώρηση που ο ίδιος ο ΟΛΚ έκανε… Τώρα το θυμήθηκαν, μετά από 11 χρόνια, που ο επιχειρηματίας καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο, χωρίς να κάνει ούτε ένα ευρώ είσπραξη;;;

Να σημειώσουν οι αναγνώστες μας, ότι η εφημερίδα αυτή, έχει πάρα πολλά ατράνταχτα στοιχεία στα χέρια της για την υπόθεση και θα συνεχίσει τα σχετικά δημοσιεύματα, μέχρι να συγκινηθεί κάποιος επίσημος φορέας και να κάνει κάτι!!! Να σπάσει η σιωπή και να πάρει θέση το Επιμελητήριο, το οποίο υποτίθεται ότι θα έβγαζε ανακοίνωση, αλλά τελικά δεν το τόλμησε. Να πάρει θέση ο Δήμος Καβάλας και ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις Δήμαρχος Θόδ. Μουριάδης, ή κάποιος τέλος πάντων φορέας, για να δείξει ότι δεν ανέχεται να του κρατούν το στόμα κλειστό!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κύριε Γανίτη
    Στο παραπάνω δημοσίευμα σχετικά με την επένδυση της ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ κάνατε μια υπόθεση η οποία ενδεχομένως δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις αναφέροντας : “Κι αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν νόμιμη η παραχώρηση που ο ίδιος ο ΟΛΚ έκανε… ”
    Σας ενημερώνω ότι η παραχώρηση έγινε σύμφωνα με όσα νόμιμα προβλέπονται και εν συνεχεία έλαβε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις από το οικείο Υπουργείο.
    Προσπαθεί βέβαια εδώ και δυο χρόνια η νέα διοίκηση του ΟΛΚ να εμποδίσει την επένδυση με κάθε τρόπο, απαξιώνοντας έτσι ένα περιουσιακό στοιχείο της ΟΛΚ ΑΕ υποστηρίζοντας κατά καιρούς διάφορα όπως εν προκειμένω η παραγγελία γνωμοδότησης που έπεσε στην αντίληψή σας, η οποία πέρα από πρόσχημα και άλλοθι για τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου δεν θα έχει την παραμικρή αξία.
    Είναι στην λογική του “Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”.

    Με εκτίμηση

    Σωτήρης Γεωργούλιας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ