Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συνόδευσε τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Γεώργιο Στρατάκο και συμμετείχε στην ενημέρωση των Αγροτικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Δήμου Νέστου.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης καλωσόρισε τον υπουργό λέγοντας: «Ο υπουργός μαζί με το επιτελείο του ενημερώνονται διαρκώς και γνωρίζουν εις βάθος τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες. Εργαζόμαστε μαζί, προκειμένου να δίνονται ρεαλιστικές λύσεις με ορίζοντα το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Τον ευχαριστώ για την παρουσία του εδώ, αλλά και την διαχρονική μας συνεργασία». Ο υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που άρχισαν πριν από τις κινητοποιήσεις των γεωργών και στην συνέχεια ενώθηκαν μαζί τους, αγκαλιάζοντας και αναδεικνύοντας τα δίκαια των γεωργικών αιτημάτων. Αυτό είχε αποτέλεσμα, η Κ.Α.Π. να αναθεωρηθεί, αλλά και να δοθεί το μήνυμα πως η Κ.Α.Π. είναι ανάγκη να αναδιαμορφωθεί, για να εξασφαλίσει έναν υγιή και παραγωγικό πρωτογενή τομέα. Από την άλλη, ο υπουργός υπενθύμισε πως η Ελλάδα, είναι η χώρα που εξασφαλίζει τις υψηλότερες ενισχύσεις σε νέους γεωργούς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Και το δελτίο Τύπου συνεχίζει: «Με πλήρη αντίληψη των χρονιζόντων προβλημάτων, ο υπουργός τόνισε πως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο κανονισμός του ΕΛ.Γ.Α. θα αναθεωρηθεί μετά από 25 χρόνια, προκειμένου να συμβαδίσει με τις σύγχρονες προκλήσεις των αγροτών. Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε πως η προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις σε πιθανές αδικίες του παρελθόντος, ενώ προχωρά και το νοικοκύρεμα των Τ.Ο.Ε.Β., προκειμένου να μη χάνεται άλλο πολύτιμος χρόνος και, πολύ σημαντικότερο να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση των υδάτων. Έχοντας λάβει υπόψη και τις επιμέρους συναντήσεις ενημέρωσης που είχε με τον Γιάννη Πασχαλίδη, ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά και στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως θα δοθούν 6,5 εκατομμύρια ευρώ για χαλαζική προστασία στην περιοχή, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το «Αγροτικό 112», προκειμένου να υπάρχει ταχεία ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και να παρέχονται έγκαιρα οδηγίες για την φροντίδα των καλλιεργειών με το πέρας των φαινομένων αυτών. Επίσης, ο υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των γεωργών το ζήτημα της ακαρπίας και ανέφερε πως το συγκεκριμένο φαινόμενο θα προβλεφθεί στον νέο Κανονισμό ΕΛ.Γ.Α., ενώ για τις ήδη καταγραμμένες ζημίες θα αναζητηθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς όλες οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο. Τέλος, αναγνωρίζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων γεωργών, αναφέρθηκε πως αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω κρατικής αρωγής σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ