Από την διοίκηση του θεατρικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Θεάτρου Ανάβασις» ανακοινώθηκε ότι, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 αρχίζουν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Τον τελευταίο χρόνο ήταν μία άσχημη χρονιά, που δυστυχώς συνεχίζεται, μιας και ο κορονοϊός μπήκε και «ρίζωσε» στην ζωή μας. Άλλαξαν οι συνήθειες μας, σταμάτησαν, ή περιορίστηκαν οι επαγγελματικές, αλλά και οι προσωπικές μας δραστηριότητες, απομακρυνθήκαμε από γνωστούς, φίλους και συγγενείς. Όμως, τώρα γνωρίζουμε. Ξέρουμε πως να προφυλαχτούμε, αλλά και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα, με υπομονή και σύνεση, ήρθε η ώρα να πάρουμε την ζωή μας πίσω, με μικρά, σταθερά, προσεκτικά και πειθαρχημένα βήματα. Εκτός από την εργασία και τις σπουδές μας, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με δραστηριότητες που αγαπάμε, που μας δίνουν δύναμη, χαρά και γνώση. Μία από αυτές είναι το θέατρο, που μας προσφέρει παιδεία, γνώση και πολιτισμό. Μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση, μας κάνει να βάζουμε στόχους στην ζωή μας, να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε με άλλα άτομα, μικρούς και μεγάλους, να εκπαιδεύουμε την σκέψη, να καλλιεργούμε τα συναισθήματα και τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες και κυρίως, μας κάνει άτομα δημιουργικά και με τόλμη, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τους εφήβους. Αυτοί ήταν και είναι οι στόχοι του θεατρικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Θεάτρου Ανάβασις», που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας με πολλές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και 25 θεατρικές παραστάσεις. Μετά από πολύμηνη παύση, λόγω Covid, οι εγγραφές άρχισαν και τα μαθήματα από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Στα μαθήματα περιλαμβάνονται θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική κλασικού και μοντέρνου θεάτρου, ορθοφωνία, χορός/κινησιολογία, ιστορία θεάτρου, ζωγραφική/κατασκευές, επί πλέον για το παιδικό τμήμα, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, προετοιμασία για εξετάσεις σε σχολές θεάτρου. Τα τμήματα είναι τα εξής: ενηλίκων (Τετάρτη 6:00-8:00), ατόμων με αναπηρία (Πέμπτη 6:00-8:00), εφηβικό (Παρασκευή 6:00-8:00) και παιδικά 4-12 ετών (Σάββατο πρωί). Το τμήμα των ατόμων με αναπηρία έχει ενταχθεί σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου πολιτισμού για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, με θέμα: «Άτομα με αναπηρία, γνωριμία με το αρχαίο ελληνικό θέατρο και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περιμένουμε με αγάπη τους παλιούς και νέους μαθητές μας, τα αγαπημένα μας παιδιά και τους μεγάλους, να ταξιδέψουμε μαζί στον μαγευτικό χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και του θεάτρου. Πληροφορίες: οδός Λεωνάτου 8 (κάθετη της οδού Ομονοίας 92), Τρίτη-Παρασκευή 6-8 το απόγευμα και Σάββατο 10:30-13:30, τηλέφωνο 6976879029».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.