Παρά το γεγονός ότι με την επέμβαση της αστυνομίας στο εργοστάσιο των πετρελαίων σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, κατάφεραν να εισέλθουν τα μέλη της Διοίκησης της Ενεργειακής στα γραφεία τους, εξακολουθούν να παραμένουν σε έναν από τους πύργους αρκετοί εργαζόμενοι (γύρω στους 40) με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι αρνούνται να κατέβουν και να αποχωρήσουν. Αντίστοιχα παραμένουν στον χώρο του “Σίγμα” σημαντικές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Έγιναν προτάσεις (τις οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμη) από την πλευρά του Σωματείου για την εκτόνωση της κατάστασης, προτάσεις που ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καραμανλής τις απόρριψε. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αποχωρήσεις από τον χώρο ολόκληρη η αστυνομική δύναμη, να αφεθούν ελεύθεροι όσοι προσήχθησαν και να μην ελεγχθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στον πύργο.

Η Ενεργειακή φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, επειδή, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση όταν μπήκαν την περασμένη Πέμπτη στο εργοστάσιο μαζί με το κλιμάκιο του Υπουργείου, βρήκαν, πριν ακόμη κάνουν ενδελεχή έλεγχο, “απίστευτα πράγματα, που έθεταν σε κίνδυνο τους ίδιους τους εργαζόμενους και την γενικότερη ασφάλεια του εργοστασίου, μεταξύ των οποίων και την διαρροή υδρόθειου από, σκόπιμα, ανοικτή βάνα”…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ