Κατόπιν της έκδοσης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, το έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Θάσου και λαμβάνοντας υπόψη: α) την υπ. αριθμ. 163970/1362/25-06-2021 (ΑΔΑ: ΩΣΘΒ7ΛΒ-ΗΜΖ) απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και μέσων εντός δασικών εκτάσεων, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, β) την από 5.8.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» (Α 138), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) την εισήγηση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, δ) τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Θάσο και κυρίως, τους έντονους ανέμους που προβλέπεται να ενισχυθούν, ενημερώνει τους πολίτες ότι: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 00:01π.μ. της 7ης Σεπτεμβρίου 2021 η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων εντός των κάτωθι δασικών εκτάσεων μέχρι νεωτέρας:

-Δασικές περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Θάσου

-Μακρύαμμος-παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά)

-Λαιμός-αρχαίο θέατρο

-Αστρίς-παραλία Σαλονικιού

-Δρόμοι που οδηγούν στην ακτή Παράδεισος

Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται όπως συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.