Έχουμε ξαναγράψει ότι η συνεχής απαξίωση της Ενεργειακής από το Σωματείο στον τομέα της ασφάλειας, χάνει πιά το νόημά της και η υπερβολή συντελεί στο να “καίγονται” ακόμη και θέματα που πραγματικά χρειάζονται βελτίωσης, στην καθημερινή λειτουργία των Πετρελαίων.

Το Σωματείο κυριολεκτικά απαξιώνει την εταιρεία με απίστευτους χαρακτηρισμούς, την ίδια ώρα που η Ενεργειακή βραβεύεται κατ΄ επανάληψη από διεθνείς οργανισμούς, για τις επιδόσεις της στον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας, επιτυγχάνει πολύ υψηλές αξιολογήσεις από ανεξάρτητους οίκους, ενώ και ο ανεξάρτητος νηογνώμονας που επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις έχει σε ισχύ όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας του Πρίνου. 

Η Ενεργειακή δεν είναι το μαγαζάκι, το μπακάλικο σε μια συμβολή δύο δρόμων σε ένα χωριό της Ελλάδας, του οποίου οι παρατυπίες δεν θα φθάσουν ποτέ πουθενά, επειδή κανείς δεν ασχολείται, πέρα από τον υπάλληλο ή τον ιδιοκτήτη που το λειτουργεί… Είναι εισηγμένη σε δύο χρηματιστήρια και ελέγχεται εξονυχιστικά! Δυο ομολογιακές εκδόσεις της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκλεισε μόλις φέτος. Θα της εμπιστεύονταν επενδυτές από όλο τον κόσμο τα λεφτουδάκια τους, αν δεν είχαν ξεσκονίσει και την τελευταία βίδα; 

Αλλά αυτό πραγματικά που ξεπερνά, κάθε έννοια υπερβολής και στο οποίο επανήλθε και χθες το Σωματείο, είναι ότι η εταιρεία δεν έχει σκάφος ασφαλείας στον Πρίνο, ενώ έχει για παράδειγμα στην Ιταλία! 

Καταρχήν από όσο γνωρίζουμε, αυτός είναι ο ρόλος του Energean Wave, ως πλοίο υποστήριξης και είναι υποχρεωμένο να δραστηριοποιηθεί σε μια εκκένωση (κτυπάμε ξύλο). Δεν είναι απλώς για να πηγαινοφέρνει τους εργαζόμενους στις εξέδρες.

Μάλιστα όσο υπήρχε το γεωτρύπανο και έκανε γεωτρήσεις, η Ενεργειακή είχε στην Καβάλα και το εντυπωσιακό Valiant Energy, το οποίο είχε τεθεί και στη διάθεση των πυροσβεστικών αρχών, αν χρειαζόταν κάποια πυροσβεστική προσπάθεια από τη θάλασσα. 

Αλλά εδώ υπάρχει μια ΕΔΕΥ, ένα Υπουργείο, ολόκληρο Κράτος που ελέγχει την Ενεργειακή. Δεν θα είχε προσέξει ότι λείπει ολόκληρο σκάφος ασφαλείας από τον Πρίνο; Τί είναι το σκάφος; Ταμπέλα που δεν έχει αναρτηθεί στη σωστή θέση και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι; Είναι μία μάσκα λιγότερη που δεν μπορεί να μετρηθεί, ένα ζευγάρι φθαρμένα γάντια που δεν μπορεί να τα ανακαλύψει κανείς; Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις σε νόμους, σε Προεδρικά Διατάγματα, για το τί και πού πρέπει να υπάρχει. Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι οι μόνοι που έχουν αντιληφθεί ότι λείπει μια απαραίτητη υποδομή αυτής της εμβέλειας από τον Πρίνο, είναι το Σωματείο των εργαζομένων;

Σε τελική ανάλυση, σε μια κοινωνία εξοικειωμένη, εδώ και 40 χρόνια με τα πετρέλαια, αυτές οι υπερβολές θεωρούνται και υποτίμηση της νοημοσύνης της κοινής γνώμης…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ