Απίστευτα είναι αυτά που αναφέρονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πλήθος αθηναϊκών και τοπικών δημοσιευμάτων, σχετικά με τις δράσεις της διορισμένης από την Κυβέρνηση και με την υψηλή προστασία του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Άνυ Θυσιάδου, αναφέροντάς την ως «άρωμα Καβάλας», όρος που αποδίδεται και στον βουλευτή.

Η Άνυ Θυσιάδου, ως Δ/Σ. του ΟΛΚ, πέρυσι είχε κάνει ανάθεση για την εκπόνηση ενός ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, με επικεφαλής, δηλαδή επιστημονικό υπεύθυνο τον Πρόεδρο του τμήματος Χημείας του ΔΙΠΑΕ Γεώργιο Κύζα, με χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΛΚ με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Τελείως «συμπτωματικά», πρόσφατα, έγινε μια προκήρυξη τριών θέσεων μελών ΔΕΠ στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ με γνωστικό αντικείμενο κυρίως την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, θέμα ταυτόσημο, σχεδόν, με την διδακτορική διατριβή της Άνυς Θυσιάδου. Μεγαλύτερη όμως σύμπτωση είναι ότι η Άνυ Θυσιάδου, κατέθεσε υποψηφιότητα και θα κριθεί από 8μελή επιτροπή, στην οποία Πρόεδρος είναι (τελείως συμπτωματικά) ο Γιώργος Κύζας.

Αναφορικά με το θέμα αυτό το documentonews.gr, στις 21 Φεβρουαρίου 2022 μεταξύ άλλων γράφει:

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μείζονα πρόκληση για τη νοημοσύνη όλων αλλά και ηθική κατάπτωση της τριτοβάθμιας άτομα όπως η κα Θυσιάδου που κατέχει διευθυντική θέση σε έναν κεντρικό οργανισμό της χώρας να έχει οικονομικές συναλλαγές με τον πρόεδρο του τμήματος και στη συνέχεια να διεκδικεί «φωτογραφική» θέση στο ίδιο τμήμα».

Το πιο πάνω θέμα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, δεδομένου ότι, αρκετά ζητήματα έπεσαν στην αντίληψή μας, σχετικά με τον τρόπο που ενεργεί η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΚ, αλλά θεωρούσαμε ότι ίσως να μην είχαμε πολύ καλή πληροφόρηση και τα στοιχεία να ήταν υπερβολικά. Τώρα όμως, το κακό παράγινε.

Η πολιτική κάλυψη από τον Μακάριο Λαζαρίδη, τέτοιων δραστηριοτήτων δεν εκθέτει μόνο τον ίδιον, αλλά κυρίως την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το όνομα του οποίου ο ουρανοκατέβατος βουλευτής, συχνά πυκνά χρησιμοποιεί, για να αντλήσει δύναμη στις σκοτεινές, παρασκηνιακές διεργασίες τις οποίες εντοπίζουμε να ασκεί, με θολούς στόχους.

Πρέπει να γνωρίζει και ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Άνυ Θυσιάδου, ότι δεν πρόκειται να τους χαριστούμε και δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν, γιατί στην πολυετή δημοσιογραφική μας πορεία, συναντήσαμε και κατατροπώσαμε πολλούς τέτοιους πονηρούληδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ